Bestseller-milliardær køber majoritet i dansk modeportal

Anders Holch Povlsen køber for et tre-cifret millionbeløb sig ind i den succesfulde modeportal Miinto.

Medstifter af modetøjsportalen Miinto Konrad A. Kierklo i firmaets lokaler på Amager. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anders Holch Povlsen, ejer af Danmarks største modehus Bestseller, forsætter sine opkøb af netbutikker og køber for et trecifret millionbeløb hovedparten af aktierne i den danske modeportal Miinto.

Ifølge CVR-registret har Anders Holch købt mellem halvdelen og to-tredjedele af aktierne i Miinto. Det præcise beløb er ukendt, men de mange penge bliver delvist skudt ind i Miinto og går delvist til de tidligere ejere med stifter Konrad A. Kierklo i spidsen.

»Vi fejrer det, og vi er glade. Det er en god dag, men vi ved alle sammen, at vi er i gang med et maraton, og vi er måske kun halvvejs,« siger Konrad A. Kierklo til Berlingske.

Miinto er en platform, der forbinder over 1.000 fysiske butikkers varer med forbrugere, der shopper modetøj online. Selskabet vil fortsætte selvstændigt med egen bestyrelse og ledelse.

»Jeg kommer fra en revisorbaggrund og har fået viden om mode og e-handel, ligesom bestyrelse ved meget om det. Men Bestseller kommer med nogle andre kompetencer, som vi kommer til at trække meget på,« siger stifteren.

Han fortæller, at der allerede nu er sat mere end ti møder op mellem ansatte i Miinto og Bestseller.

Konrad A. Kierklo er uddannet revisor, men stiftede for syv år siden Miinto. Han blev i januar fremhævet af det amerikanske erhvervsmagasin Forbes på talentlisten '30 under 30' i kategorien Retail & E-Commerce.

»Det er gået stærkt. Der har været mange mavepustere undervejs, men heldigvis flere succeser. Jeg talte med min kæreste i går og sagde, at det her år nok er det år med flest store begivenheder,« siger Konrad A. Kierklo, som fyldte 30 i marts i år.

Miinto har indtil nu - udover Konrad A. Kierklo - også været ejet af kendte iværksætter Jesper Buch.

Anders Holch Povlsen, der er Danmarks næstrigeste efter Lego-familien, har de senere år investeret heftigt i virksomheden inden for mode og detailhandel. Han har blandt andet købt op i Zalando, Asos, Stylepit, MandM Direct, Whiteaway, Nemlig.com og Normal-kæden.

Miinto, der blevstiftet i 2009, har i alt 96 ansatte fordelt på de fire lande med 60 ansatte på hovedkontoret på Amager i København