Bestseller-milliadær køber massivt op i Normal

Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen har sat sig tungt på aktiemajoriteten i butikskæden Normal, efter at forhandlingerne med kapitalfonden Nordic Capital brød sammen.

Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Anders Holch Povlsen, som er Danmarks næstrigeste mand, har for en pris på 400 mio. kr. øget sin andel i Normal til mellem 66 og 75 pct. af aktierne. Normal, som importerer mærkevarer fra andre EU-lande og sælger dem billigt i Danmark, var ellers tæt på en aftale med Nordic Capital, men ombestemte sig kort før en aftale blev indgået.

Anders Holch Povlsen vil ikke selv udtale sig specifikt om planerne, men Normals administrerende direktør, Torben Mouritsen, giver et fingerpeg.

»Planen er, at vi skal rustes til at ekspandere internationalt, og det bliver vi ved at styrke vores kapitalgrundlag,« siger Torben Mouritsen til Børsen.

Normal havde positive tal på bundlinjen i både 2014 og 2015 på trods af kædens aggressive ekspansion. Butikskæden præsterede sidste år et driftsresultat på 20 mio. kr. og har nu tæt på 1500 ansatte, skriver Børsen.