Bestseller har solgt kopi af dyre smykker

Egentlig er halskæden håndlavet i ædle metaller og koster op til 8.500 kroner i designerens egen butik. Men blot få gader derfra sælges masseproducerede kopier i store kædeforretninger for 80 kroner.

Zarah Voigt Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Hagemann Bro
Det lyder måske som Kina, men der er tale om København. Designer Zarah Voigt opdagede i fredags, at nøjagtige efterligninger af hendes smykker kunne købes til discountpris i butikskæderne Only, Vila, Vero Moda og Pieces. Det skriver Politiken torsdag.

»Jeg er dybt chokeret. Jeg havde aldrig forventet, at sådan noget foregik her i landet«, siger Zarah Voigt til Politiken.

Hun har solgt smykker i eget design fra sin butik i indre København siden 2002 og har i dag fem ansatte, men frygter for firmaets overlevelse.

Læs også: Bestseller dømt i stor plagiat-sag

»Det her truer min virksomhed på livet. Skaden er meget større end selve tabet på de smykker, jeg ikke får solgt - hele mit mærkes værdi lider skade. Når store butikskæder oversvømmer markedet med deres massefremstillede kopier, kan det fuldstændig knække en designvirksomhed som min«, siger Zarah Voigt til Politiken.

Hun har gennem sin advokat taget kontakt til Only og Vero Modas ejer, den danske megakoncern Bestseller, som også står bag Jack & Jones og har over 5.700 butikker i 43 lande. Bestseller erkender fejlen og trækker smykkerne tilbage, efter at de er blevet solgt i både ind- og udland siden 26. juni.

Læs også: Bestseller: Hvor skal vi stille privat-jetten?

»Desværre sker den slags ting, men det må ikke ske. Derfor er vi naturligvis kede af sagen«, siger kommunikationsdirektør Bo Terp fra Bestseller til Politiken.

Han understreger, at Bestseller ikke vidste, at der var tale om kopier, for smykkerne var købt i god tro hos en dansk agent.