Bestseller får kæmpe mavepuster

Danmarks største modekoncern, Bestseller, går kraftigt tilbage på bundlinjen. Mens regnskabsåret viste en omsætning på 21,8 milliarder kroner, faldt resultatet til 1 milliard kroner mod sidste års 1,7 milliarder kroner.

Bestsellers ejer og direktør, Anders Holch Povlsen, er langt fra tilfreds med årets resultat fra den jyske modekoncern. Bundlinjen falder fra sidste års 1,7 milliarder til 1 milliarder kroner. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skuffelsen er stor hos Danmarks suverænt største modekoncern Bestseller efter et år med skuffende indtjening. Mens Bestseller leverede en vækst på 8 procent på omsætningen, faldt bundlinjen ganske drastisk.

Således viser det netop offentliggjorte årsregnskab en nettoomsætning på 21,8 milliarder kroner, mens resultat før skat landede på 1 milliard kroner. Året før var omsætningen 20,1 milliarder kroner, mens resultatet lå noget højere på 1,7 milliarder kroner. Bestsellers ejer og direktør, Anders Holch Povlsen, lægger ikke skjul på sin skuffelse over den ringe præstation.

»Vi har ikke haft godt nok styr på det, og vi er ramt af omkostninger og andre ting, som ikke lige har været... Vi både kunne og skulle have gjort det bedre,« siger Anders Holch Povlsen og peger særligt på manglede kontrol over indkøb som synder for det reducerede resultat.

»Vi har købt ind til en vækst, der er større end 8 procent, og det har kostet os. Vi har simpelthen ikke haft god nok indkøbsstyring og lagerstyring. Vi har måtte realisere for mange varer af et par omgange i løbet af regnskabsåret,« forklarer Anders Holch Povlsen.

Bestseller har tab på detaildriften i både Mellemøsten, Storbritannien og Canada, og udviklingen i Skandinavien har heller ikke været tilfredsstillende. Til gengæld er der positive tendenser fra Syd- og Centraleuropa. Særligt på det canadiske marked forventer Anders Holch Povlsen, at der bliver rettet op på udviklingen.

»Vi har haft en ledelse i Canada, som har overekspanderet. Nu har vi brugt 12 måneder på at få styr på det, og jeg er glad for at kunne sige, at vi har fået styr på det i Canada. Vi forventer nogle helt andre resultater fra Canada fremover,« siger Bestseller-direktøren.

På trods af mavepusteren forventer Anders Holch Povlsen, at Bestseller kommer stærkt tilbage i regnskabsåret 2015/2016. Det kræver først og fremmest en indsats for at holde omkostningerne nede.

»Det er ikke sådan, at vi har kastet om os med pengene. Hvis vi har styr på vores indkøb, og hvis vi ikke bliver ramt af en uheldig cocktail af stigende indkøbsvalutaer og faldende salgsvalutaer, som norske og svenske også har medført, så vil jeg forvente, at vi ikke kommer med en skuffelse igen i indeværende regnskabsår,« siger Anders Holch Povlsen.

Bestseller sælger blandt andet mærkerne Vila, Only, Vero Moda og Jack & Jones. Koncernen er til stede i det meste af Europa, Mellemøsten, Nordamerika og Indien.