Besenbacher om Rebien: Jeg troede, han fik mere tid

Da Novo Nordisks topchef Lars Rebien Sørensen sagde ja til at træde ind i Carlsbergs bestyrelse i starten af året, havde han udsigt til at få bedre tid til sit bestyrelsesarbejde, siger Flemming Besenbacher.

Lars Rebien Sørensen, CEO hos Novo. ARKIVFOTO 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Carlsbergs bestyrelsesformand, Flemming Besenbacher, føjer nyt til spekulationerne om, hvordan kabalen i toppen af Danmarks mest værdifulde selskab, Novo Nordisk, var planlagt til at gå op, men siden blev ændret, så kronprinsen, viceadm. direktør Kåre Schultz, endte med at sige farvel til Novo og skifte til posten som øverste direktør for Lundbeck.

Flemming Besenbacher rakte ud efter Rebien i efteråret 2014 for at høre, om han ville være ny næstformand efter Jess Søderberg, der nærmede sig 70 år og derfor skulle stoppe i bestyrelsen.

»Det var en gang i 2014, jeg så en overskrift, jeg tror det var i Børsen, hvor der stod, at Novo udpeger en kronprins i Kåre Schultz. Samme dag ringede jeg til Lars og spurgte, om han ville spise frokost, og det gjorde vi dagen efter. Inden for 24 timer havde vi aftalt, at Lars stillede op som stærk kandidat til næstformandsposten i Carlsberg,« siger Flemming Besenbacher.

Uventet udvikling

Men i Novo Nordisk ændrede tingene sig i en uventet retning. I stedet for at stige helt til tops efter flere år som næstkommanderende endte Schultz med at stoppe i Novo Nordisk i april 2015. Novo-bestyrelsen satsede i stedet på Rebien som mr. Novo.

Rebien er kommet til på et kritisk tidspunkt, hvor Carlsberg er i gang med at køre en ny topledelse ind og ændre strategien markant. Besenbacher troede, at Rebien ville få mere tid til Carlsberg, end det har vist sig at være tilfældet, fordi han fortsat er Novo Nordisks topchef.

»Lars er utroligt dygtig, han er jo verdens bedste CEO. Jeg troede dengang, at han ville få mere tid i sin kalender, som kunne bruges på næstformandsposten, og det troede han også selv, men det viste sig så ikke at være tilfældet,« siger Besenbacher med henvisning til, at Rebien fortsatte som Novo-boss.

LÆS MERE