Besættere: Vi bliver indtil vi bliver fjernet

Vestas møder nu endnu kraftigere modvind i sagen om den besatte vingefabrik på Isle of Wight. Besætterne nægter at give op.

Foto: Reuters
Selvom arbejderne på den besatte Vestas-fabrik er begyndt at sive ud, er enden på den mere end 14 dage lange aktion langt fra nået.

Mens tre har valgt at forlade fabrikken siden en domstol tirsdag fastslog at besætterne kan sættes ud, fortsætter seks arbejdere ufortrødent.Via deres Twitter-profiler skriver de tilbageblivende:

"Vi bliver indtil, vi bliver fjernet.”

625 mister jobbet
Dermed fortsætter besættelsen på 15. dag. Omkring 25 ansatte besatte den 20. juli vingefabrikken i Newport for at forhindre Vestas i at lukke den. Lukningen, der sker i forbindelse med, at vingeproduktionen flyttes til USA, vil betyde, at 625 ansatte mister deres job.

Tirsdag tog udviklingen på Isle of Wight en ny retning, da en gruppe af miljøaktivister besatte en anden Vestas-vindmøllefabrik i byen Cowes, ligeledes på Isle of Wight.

Varsler demonstration
Og noget tyder på, at besættelserne kan komme til at vare helt til på lørdag, hvor arbejderne ifølge den lokale blog Ventnorblog.com, arrangerer en større demonstration for at rette fokus på deres situation.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Vestas.