Bert Nordberg: Vigtigst at Vestas holder sine løfter

Tilliden til Vestas tidligere ledelse var meget svækket, da Bert Nordberg trådte til som bestyrelsesformand i selskabet. På mandagens generalforsamling understregede svenskeren som det første, at det er vigtigt, at man fortsat overholder sine løfter.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Vestas fremlagde sit årsregnskab, var det ikke tallene for 2014, der løb med den største opmærksomhed. Det var derimod Vestas forventninger til 2015, som flere analytikere mente var meget, meget konservative.

Vestas har tidligere haft problemer med at overholde sin guidance, og formåede sågar at levere tre nedskrivninger på det samme regnskab, da det stod værst til.

Den nuværende bestyrelsesformand, Bert Nordberg, vil tydeligvis ikke ende i samme situation som sin forgænger. På Vestas generalforsamling åbnede han sin årlige tale til aktionærerne med at lægge vægt på, at man skal holde, hvad man lover.

»Det er ikke noget, der er vigtigere, end at vi holder vores løfter, og det er vores hovedansvar i bestyrelsen at overholde det,« lød det fra Nordberg, »Når vi ser tilbage på 2014, mener jeg, at vi har leveret på vores løfter.«

Herefter gennemgik Nordberg i grove træk transformeringen af Vestas, der har stået på de seneste år. Han lagde ikke skjul på, at han var godt tilfreds med udviklingen i selskabet, der har resulteret i, at bestyrelsen har indstillet et udbytte for første gang i over ti år.

Omstillingen har nemlig sat gang i Vestas igen, og derfor mente flere specielt udenlandske analytikere også, at Vestas forventninger til 2015 var meget konservative. Om det har bidt på Nordberg vides ikke, men bestyrelsesformanden sluttede sin tale af i samme spor, som han startede:

»Men vigtigst af alt er det, at Vestas igen er et selskab, der har sine stakeholders tillid, og at vi holder vores løfter,« sagde Nordberg.