Berlusconi klar til at sælge ud af AC Milan

Den italienske premierminister er i pengenød og overvejer at sælge dele af sin fodboldklub.

AC Milans Zlatan Ibrahimovic må hellere vende sig til tanken om nye medejere af klubben. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALESSANDRO GAROFALO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Italiens rigeste mand, premierminister Silvio Berlusconi er kommet i pengenød og kan være på vej til at sælge ud af sit hjertebarn, fodboldklubben AC Milan. Det sker efter afgørelsen på en mere end ti år lang juridisk kamp, der endte med et svigende nederlag til Berlusconis holdingselskab Fininvest, der ejer den Milano-baserede klub.

Fininvest er blevet idømt en astronomisk bøde på hele 560 mio. euro (4,2 mia. kroner), og det har givet akutte lommesmerter for Silvio Berlusconi. Ifølge den italienske fodboldavis Gazzetta dello Sport betyder et nederlag i retsopgøret, at man nu aktivt søger en løsning, der ikke fører til et komplet salg af AC Milan, men samtidig kan spytte gevaldigt i pengekassen.Den 74-årige premierminister havde ifølge avisen et møde mandag med ledelsen i Fininvest og AC Milan, hvor tre mulige scenarier blev diskuteret. Det første er at adskille klubben fra Fininvest for at sikre den mod krav, det andet er at sælge omkring 30 pct. af klubben til et arabisk konsortium, og det sidste scenarie er at børsnotere klubben i Hong Kong.

Mens de to sidste muligheder sikrer klubben finansielt fremover og giver mulighed for spillerkøb i sommerens transfervindue, betyder det samtidig, at Berlusconi mister en del af magten over klubben. Den første mulighed giver ingen penge, men sikrer derimod at Berlusconi også fremover har magten i klubben, og at klubbens økonomi ikke bliver ramt af den gigantiske bøde.