Berlingske trækkes ind i belgisk bladkrig

Det belgiske opkøb af Berlingske-ejeren Mecom skal ses i lyset af en igangværende og intensiveret mediekrig om at blive størst på det hollandsk/belgiske marked.

Salget af Mecom og dermed Berlingske Media til den belgiske mediekoncern De Persgroep kommer i kølvandet på en intensiveret medie- og bladkrig i Belgien. Fold sammen
Læs mere
Foto: DRIES LUYTEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Salget af Mecom og dermed Berlingske Media til den belgiske mediekoncern De Persgroep kommer i kølvandet på en intensiveret medie- og bladkrig i Belgien.

Det andet store mediehus i Belgien, Mediahuis, er et resultat af en fusion mellem medievirksomhederne Corelia and Concentra i 2013. Fusionen gjorde ifølge en kilde i det flamske journalistforbund Mediahuis til det største i Belgien, mens De Persgroep er det næststørste.

De Persgroep udgiver udgiver imidlertid flere aviser i Belgien, herunder også landets største, Het Laatste Nieuws med 1.183.460 læsere samt De Morgen med 250.840 læsere.

Ifølge det flamske journalistforbund er Het Laatste Nieuws en liberalt orienteret avis, mens De Morgen har en mere socialdemokratisk profil. Derudover udgiver De Persgroep en række ugemagasiner.

Ifølge kilden i det flamske presseforbund kan købet af Mecom meget vel ses som en intensivering af mediekrigen i Belgien, hvor de to konkurrenter kæmper om at være størst. Kilden beretter dog, at det særligt er hollandske Wegener, De Persgroep er interesseret i.

»De sidste år har vi set en massiv ekspansion i Holland, hvilket vi nu også ser i andre lande. Derfor er købet vigtigt for De Persgroep,« siger han.

CEO i De Persgroep, Christian Van Thillo, siger i den officielle meddelelse i forbindelse med købet:

»Vi er overbeviste om, at denne transaktion styrker De Persgroep som en førende nyhedsformidler og multimedia-virksomhed i Belgien og Holland samtidig med, at den giver De Persgroep en position på det danske marked og sikrer et solidt fundament for yderligere profitabel vækst i den udvidede De Persgroep Group. Vi hilser Mecom-medarbejderne varmt velkommen og tror, ​​at den sammenlagte virksomhed vil give dem attraktive karrieremuligheder.«