Berlingske skaber nyt digitalt politisk univers

Politiko.dk, der går i luften om få uger, vil samle alt om politik ét sted. Målet er at skabe Danmarks permanente politiske folkemøde, siger chefredaktør Lisbeth Knudsen.

Nikolaj Rytgaard, der er på nuværende tidspunkt er politisk reporter på Jyllands-Posten, tiltræder på fredag stillingen som redaktør på Politiko.dk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiko.dk er et splinternyt medie, der vil samle politiske nyheder, baggrundshistorier og hele den politiske debat ét sted. Sitet, der bliver et selvstændigt univers under Berlingske, går i luften til oktober.

Politiko.dk vil gøre det muligt for folk at finde alt om politik et sted. Her vil det totale politiske overblik blive serveret på en måde, der både tiltrækker politiske nørder og de alment interesserede. Fra et komplet overblik og konstant opdateret billede af, hvad der sker inden for dansk og international politik, til analyser, perspektiveringer og interaktive politiske indekser. Politiko.dk vil linke til indhold fra andre danske og internationale medier.

»Vi åbner ganske enkelt Danmarks permanente politiske folkemøde. Vi synes ikke, det er nok med et par dage om året at have »juleaften« på Bornholm for de politisk interesserede, og vi synes, hele Danmarks befolkning skal kunne deltage,« siger Lisbeth Knudsen, Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, i en pressemeddelelse.

Politikere, interesseorganisationer og offentlige institutioner kan købe sig adgang til at oprette profilsider, som de selv kan redigere.

»Politiko.dk vil sprænge rammerne for, hvordan man kan engagere sig i debatter. Her vil alle kunne blande sig i debatten, og her kan politikere, erhvervsfolk, lobbyister og debattører konkurrere om at sætte den politiske dagsorden, hvis argumenterne er gode nok,« siger Tom Jensen, chefredaktør på Berlingske.

Nikolaj Rytgaard, der er på nuværende tidspunkt er politisk reporter på Jyllands-Posten, tiltræder på fredag stillingen som redaktør på Politiko.dk.