Berlingske siger farvel til Ritzau

Berlingske Media er utilfreds med nyhedsbureauets struktur og produktkatalog, og har opsagt samarbejdet med effekt fra årets udgang.

Foto: JENS NØRGAARD LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der kom ingen løsning på uoverensstemmelserne mellem Berlingske Media og nyhedsbureauet Ritzau på det seneste bestyrelsesmøde.

Ifølge Berlingske Media er aftalen med Ritzau ikke skruet rigtigt sammen, og en ændring af strukturen vil tage for lang tid.

Derfor har koncernchef Lisbeth Knudsen opsagt aftalen, så Berlingske udtræder af Ritzaus ejerkreds ved årets udgang.

"Det er glædeligt og meget positivt, at Ritzaus bestyrelse forleden på et møde tog vel imod Berlingske Medias ønske om at diskutere en fornyelse og ændring af bureauets struktur og produktkatalog. Det vil jeg gerne kvittere for, og jeg er sikker på, at det er den rigtige vej for Ritzau at gå", siger koncernchef Lisbeth Knudsen i en pressemeddelelse.

På bestyrelsesmødet var det imidlertid ikke muligt at skabe enighed om, hvor hurtigt en sådan forandring skal iværksættes.

"Jeg tror, det er bedre for bureauet med en afklaring hurtigt om målet og retningen end en lang periode med usikkerhed," siger Lisbeth Knudsen.

Den opsigelse for genforhandling, som Berlingske meddelte Ritzau 15. august står dermed ved magt.

Mediekoncernen udtræder af Ritzau-samarbejdet ved årets udgang og skal nu finde et alternativ til Ritzaus nyhedstjeneste."Vi må herefter iværksætte arbejdet med at finde alternative løsninger på de dele af Ritzaus hidtidige leverancer, som vi har brug for at få erstattet, lige som vi forventer at fortsætte samarbejdet med Ritzau som kunde på områder, der ligger uden for den generelle nyhedstjeneste," siger Lisbeth Knudsen.