Berlingske Media fortsætter fremgangen

Fremgang i resultatet for tredje år i træk og ro på ejerfronten blev konklusionen på et hektisk 2014 for Berlingske Media.

ARKIVFOTO. Koncernchef Lisbeth Knudsen fortsætter fremgangen i Berlingske Media. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingske Media fortsatte de seneste års økonomiske fremgang i 2014 og opnåede igen et resultat, der lå over sidste års. Årets driftsresultat blev 175 mio. DKK. Det er tredje år i træk, at koncernen styrkede sit driftsoverskud. Denne gang var der tale om en fremgang på 10 procent i forhold til 2013.

Renser man sidste års driftsresultat for frasalg, så det bliver sammenligneligt med tallet for i år, var der tale om en fremgang i driftsoverskuddet (EBITDA) fra 157 mio. DKK i 2013 til 175 mio. DKK i 2014. Årets omsætning blev på 2.2 mia. DKK svarende til niveauet for omsætningen i 2013 justeret for frasalg.

Dermed endte 2014 tilfredsstillende, efter et år i omstillingens tegn. Det førte til flere frasalg og  til en ny ejer, den belgiske mediekoncern De Persgroep, der netop er blevet godkendt af konkurrencemyndighederne.

Den danske mediebranche står midt i en omfattende forvandling, hvor kunderne i stigende grad benytter de digitale platforme. Det har også præget Berlingske Media og dets udgivelser.

“Berlingske Media har i 2014 fortsat omstillingsprocessen fra print til digital. Vi har udviklet forretningen med nye tiltag på digitale områder som bl.a. Danmarks nye politiske mødested, Politiko.dk,  og styrket de eksisterende print-produkter. Ja faktisk har vi vist, at vi også tror på print til de helt unge, digitalt indfødte ved at sende en helt ny national børneavis, Kids News, på gaden. Alt i alt er resultatet for året både økonomisk og udviklingsmæssigt blevet særdeles tilfredsstillende,” siger koncernchef Lisbeth Knudsen.

Berlingske Media har i årets løb også oplevet en betydelig vækst i antallet af brugere på de digitale platforme og er ugentligt i kontakt med over 2,1 mio. danskere. Især BT har tegnet sig for en eksplosiv digital udvikling særligt med hensyn til antallet af mobil-brugere. I det midtjyske er Berlingske Media fortsat den største udgiver, trods hård konkurrence.

Berlingske Media har i 2014 formået at holde både annoncesalg og bladsalg stabilt igennem året. Indtægterne inden for consumer sales, som mediernes webshops og dealsitet Sweetdeal, er blevet styrket og koncernens reklamebureau, Marketsquare, har haft et økonomisk fremgangsrigt år.

“Vi har al mulig grund til at se optimistisk på fremtiden. Vi er absolut i god form til det nye samarbejde og er nu en del af en mediegruppe, der har samme publicistiske og forretningsmæssige ambitioner som os. Vi står også med de samme udfordringer og er fælles om at arbejde med udviklingen af nye forretningsmodeller og innovative løsninger ,” siger Lisbeth Knudsen.

Årets resultat er opgjort i forbindelse med, at Berlingske Media nu har skiftet ejer fra det børsnoterede britiske Mecom til den familieejede belgiske mediegruppe De Persgroep.