Berlingske henter ny chefredaktør i DR

Danmarks Radios Jens Grund bliver ny chefredaktør for Berlingske Tidende.

Jens Grund, ny chefredaktør på Berlingske Tidende. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jens Grund bliver ny chefredaktør på Berlingske Tidende i stedet for Christian Jensen, der netop er blevet ansvarshavende på Dagbladet Information.

Jens Grund kommer fra en stilling som Chef for Nyhedsredaktionen og Research-redaktionen i DR Nyheder.

 - Det er med meget stor glæde, at jeg byder velkommen til Jens Grund i Berlingske Tidendes chefredaktion. I Jens Grund får både læserne og medarbejderne en journalist med ekstrem høj faglighed og professionalisme og en sikker sans for lige præcis den journalistiske troværdighed, kvalitet og etik, som vi sætter meget højt på Berlingske, siger ansvarshavende chefredaktør for Berlingske Tidende Lisbeth Knudsen.

Læs også: Ny direktør er på plads på Information

- Jeg kender Jens Grund som en ambitiøs og dybt engageret chef og et inspirerende menneske, som helt sikkert blandt andet vil kunne give et stærkt bidrag til at opfylde vores planer i chefredaktionen om fortsat at satse hårdt på investeringen i den kulegravende, dybdeborende journalistik og på udnyttelsen af de flermediale muligheder, tilføjer hun.

Nu består Berlingske Tidendes chefredaktion af Lisbeth Knudsen, ansvarshavende, Tom Jensen og Jens Grund.

Jens Grund er uddannet journalist fra 1991 og kom efter kortere ansættelser på Weekendavisen og Det Fri Aktuelt til Jyllands-Posten i 1994 som reporter. I 1998 blev han reportagechef på Jyllands-Posten, souschef på Indlandsredaktionen og redaktionel uddannelseschef. I 2006 tog han springet til DR som chef for radiomagasinerne i DR Nyheder og souschef for DR Nyheder Magasiner. I 2007 blev han redaktionschef for Indland og Idé-redaktionen og senere Research-redaktionen. I 2009 blev stillingen omlagt til Chef for nyhedsredaktionen og leder af ny journalistiske satsninger på alle platforme.

Han tiltræder stillingen som chefredaktør snarest muligt.

Læs også: Chefholdet i DR Programmer er sat

- Berlingske Tidende er i øjeblikket Danmarks stærkeste avis, der gang på gang sætter dagsordenen med historier, som andre mediehuse må misunde os. I en tid med nedskæringer globalt i medieverdenen har Berlingske Tidende modigt insisteret på den dybdeborende journalistik – anført af gravergruppen. Den kurs vil vi fastholde, siger Jens Grund.

Jens Grund noterer sig, at Berlingske Tidende er langt fremme med at lade journalisterne arbejde på tværs af medier og levere nyheder til danskerne via print, web, lyd, levende billeder og mobiltelefon.

- I den hårde konkurrence i mediebranchen er vi nødt til hele tiden at være nytænkende for at være til stede dér, hvor vores læsere er, siger han.