Berlingske-formand går som topchef for flyudlejer

Verdens største privatejede flyudlejningsselskab, det danske Nordic Aviation Capital (NAC), har med øjeblikkelig virkning fået ny topchef.

Lars Monrad-Gylling, bestyrelsesmedlem, Kim Graven-Nielsen, bestyrelsesformand Christian Van Thillo, bestyrelsesmedlem samt CEO for De Persgroep Mirjam van Praag, bestyrelsesmedlem Christophe Convent, bestyrelsesmedlem, Mikkel Ludvigsen, Niels W. Petersen og Jens Anton Havskov Hansen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordic Aviation Capital (NAC) har tirsdag udnævnt Søren M. Overgaard til ny adm. direktør med øjeblikkelig virkning. Han afløser Kim Graven- Nielsen, der har været ansat i NAC i syv år - de seneste tre som topchef.

»Det har været et særligt privilegium siden 2009 at have været en del af NAC, der har formået at vokse og udvikle sig som kun ganske få selskaber globalt. Jeg er stolt af selskabet, dets medarbejdere, og hvad vi sammen har opnået. Nu ser jeg frem til nye spændende udfordringer,« siger den afgående topchef, Kim Graven-Nielsen.

Han blev i begyndelsen af september udpeget til bestyrelsesformand for Berlingske Media, og her ligger i hvert fald en udfordring i den gennemgribende omlægning af stratregi og forretning, som blev annonceret mandag.

»Kim vælger nu at forfølge andre erhvervsaktiviteter. Jeg vil gerne takke Kim for sin enestående indsats de seneste syv år, som har været essentielle i udviklingen af NAC,« skriver NACs bestyrelsesformand Martin Møller i en pressemeddelelse. Han ser frem til et spændede 2016 med Søren M. Overgaard ved roret.

Søren M. Overgaard har de seneste tre år været koncernfinansdirektør i NAC, og tidligere har han haft ledende stillinger hos AP Moller Group og Damco Europe.

NAC blev stiftet i Danmark i 1990 af Martin Møller og er i dag verdens største privatejede flyleasingselskab med mere end 235 fly.

Martin Møller blev i august mangemilliardær, da den svenske kapitalfond EQT og Lego-familiens pengetank Kirkbi købte halvdelen af aktierne i Nordic Aviation Capital for mere end ti milliarder kroner.

I det seneste regnskabsår 2014/15 steg NACs omsætning med godt en fjerdedel til 2,7 milliarder kr., mens driftsresultatet voksede hele 42 pct. til 1,7 milliarder. kr.