Berlingske er solgt om en uge

Ejeren af Berlingske Media, britiske Mecom, forventer, at konkurrencemyndighederne godkender salget til den belgiske mediekoncern De Persgroep før 13. februar.

Salget af blandt andet Berlingske Media til De Persgroep ventes snart at gå igennem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingske Media er nu endegyldigt på vej fra britisk til belgisk ejer, efter koncernens ejer Mecom fredag fortæller, at konkurrencemyndighederne godkender salget til den nye ejer før fredag den 13. februar.

Køberen er den belgiske familieejede mediekoncern De Persgroep, som i 2013 havde en omsætning på 901 millioner euro svarende til 6,7 milliarder danske kroner, og nu ser det ud til, at de bliver de nye ejere af Mecom Group plc, som ejer Berlingske Media.

De Persgroep ejer en lang række tv- og radiostationer i Belgien og har både aviser i Holland og Belgien. Handlen var egentligt aftalt allerede i juni 2014, men de hollandske konkurrencemyndigheder har blokeret salget indtil nu, hvor De Persgroep skulle have fået grønt lys fra de hollandske myndigheder, som er impliceret på grund af mediekoncernens aktiviteter på det hollandske marked.

Dermed kommer blandt andre Berlingske, B.T, Radio 24Syv og en lang række andre danske medier på nye ejerhænder. Koncernen Berlingske Media omsatte i 2013 for 2,5 milliarder kroner.