Berlingske-ejer overlader al sin IT til indere

Mediekoncernen Mecom kvitter sit danske samarbejde med CSC og samler i stedet al IT-drift hos indiske HCL for at spare 90 millioner kroner om året.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingske Medias dropper samarbejdet med IT-giganten CSC og flytter i løbet af første halvdel af 2012 al sin IT til Holland. Det har længe været planen, men i dag er aftalen endelig kommet helt på plads.

Den nye aftale med den indiske IT-koncern HCL betyder, at Berlingske-ejeren Mecom vil samle al IT-drift for sine selskaber i Holland, Danmark, Norge og senere Polen.

Mecom forventer, at det vil betyde besparelser på IT-driften for ca. 90 mio. kr. årligt.

Aftalen, der rækker over de kommende fem år med mulighed for to års forlængelse, vækker stor glæde hos Mecom-chefen, Keith Allen.

”Aftalen er ikke kun økonomisk attraktiv, men den vil også udvikle vores IT rundt omkring i vores forskellige afdelinger. Igennem mange måneders forhandlinger med HCL har vi været imponerede over deres dedikation og fleksibilitet i forhold til at skabe fremtidige omkostningseffektive IT-løsninger i forbindelse med vores overgang mod at transformere Mecom fra kun at udgive printede aviser til at udgive på mange forskellige medieplatforme,” siger han.

Data bliver i Europa

Berlingske Medias IT-direktør, Torben Lundberg, har tidligere udtalt at lønomkostningerne har været en stor del af årsagen til skiftet, men han er glad for vitale data bliver i Europa.

"Vi har aldrig overvejet at flytte serverdriften til Indien. Køleomkostningerne er alt for høje i de varme lande, og omkostningerne til forbindelserne er ekstremt høje. Berlingske var næppe flyttet fra CSC, hvis ikke det var som led i en samlet Mecom-løsning, for trods strejke m.m. hos CSC har vi været glade for samarbejdet, som blev indledt i efteråret 2007," sagde Torben Lundberg til Berlingske for en måned siden.

To datacentre etableres i Amsterdam og Zwolle, mens selve styringen af teknikken sker fra Chennai i Indien, hvor HCL opretter en særlig Mecom-afdeling.

Torben Lundberg gav i sammen ombæring udtryk for, at den nye aftale ikke får nogen betydning for Berlingske Medias danske medarbejdere, da supportsproget fortsat vil være på dansk. 

Store britiske aviser er også kunder

Berlingske Media tæller blandt andre Berlingske, B.T., Weekendavisen, Århus Stiftstidende og en lang række regionale og lokale aviser samt en stribe nettjenester.

Danfoss, Grundfoss og Simcorp er i øjeblikket de eneste danske virksomheder hos HCL, som allerede står for IT-driften hos en række medievirksomheder, heriblandt britiske The Guardian og mediemogulen Rupert Murdochs News International-koncern, der omfatter The Times.

HLC er stiftet i 1976 og har 80.000 ansatte.