Berlingske-ejer leverer bedre resultat end forventet

Berlingskes ejer - det britiske Mecom - melder nu ud, at resultatet for 2013 (EBITDA) forventes at blive på 649 millioner kroner.

Koncernchef Lisbeth Knudsen ved Berlingske Fondens prisuddeling for nylig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Der lyder nu lidt mere optimistiske toner fra det britiske medieselskab Mecom, som ejer Berlingske Media og medievirksomheder i Holland. Selskabet har netop udsendt en børsmeddelelse (en såkaldt pre-close trading update) med en foreløbig økonomisk status, mens det færdige årsregnskab forventes offentliggjort 18. marts.

Resultatet på de 649 millioner kroner er uændret i forhold til 2012, men hvis man ser bort fra de aktiviteter, der er solgt fra i årets løb, svarer det forventede resultat til en stigning i EBITDA på knap 45 millioner kroner.

De samlede indtægter gik ned med omkring 11 procent. Annoncesalget faldt 21 procent i Holland og 10 procent i Danmark, sammenlignet med året før.

Indtægterne fra bladsalg m.v. faldt fire procent for hele 2013, hvoraf en del dog skyldes salget af Berlingske Medias ejerandel i JydskeVestkysten.

På omkostningssiden præsterede Mecom også nedgang, idet de samlede driftsudgifter blev nedbragt med omkring 12 procent.

Mecoms gæld var ved udgangen af 2013 på cirka 284 millioner kroner. Det var 679 millioner kroner lavere end et år tidligere, og faldet i gælden skyldes, at der er solgt aktiviteter fra for cirka 522 millioner kroner i årets løb.

I øvrigt er Mecoms ledelse fortsat i gang med at refinansiere den resterende bankgæld, og det forventes, at en ny finansierings-ordning er på plads, inden det endelige årsregnskab præsenteres i marts.

Samtidig forventer ledelsen at kunne melde ud, om der frem over kan udbetales udbytte til aktionærerne. Det er hensigten at revurdere udbyttepolitiken, når planerne for at reducere omkostninger er gennemført, når igangværende salgsforhandlinger er afsluttet og når refinansieringen er på plads.

Der er fortsat forhandlinger om frasalg af Limburg Media Group, som er den mindste af Mecoms to virksomheder i Holland. Desuden arbejdes der med frasalg af visse mindre, perifere aktiviteter, men det er uvist, om det fører til yderligere frasalg.

Klik her og følg udviklingen i Mecom-aktien.