Berlingske-ejer inviterer købere indenfor

En håndfuld potentielle købere får nu lov til at kigge i Berlingske-koncernens maskinrum.

Foto: Linda Kastrup
Et salg af Berlingske Media er nu så langt i processen, at den britiske ejer, Mecom, har inviteret "et lille antal" potentielle købere til at kigge koncernen efter i krogene - en såkaldt due dilligence.

Det vil ske inden for kort tid, fremgår det af en handelsopdatering, som Mecom i dag har offentliggjort forud for det egentlige regnskab, der udsendes den 21. marts.

"I Danmark er der modtaget tilkendegivelser af interesse for samtlige danske aktiviteter, og Gruppen vil invitere et mindre antal potentielle købere til at gennemføre due diligence om kort tid," skriver Mecom og oplyser dermed også, at det er den samlede koncern, købere kigger på.

Men der skal ikke forventes en hurtig afklaring inden for få uger, siger koncernchef og ansvarshavende chefredaktør i Berlingske Media Lisbeth Knudsen.

"Sådan noget tager tid - også fordi vi er en kompliceret virksomhed med mange forskellige aktiviteter," siger hun.

Men hvis alt går som planlagt, så munder de nærmere undersøgelser af Berlingske Media ud i et eller flere bud på virksomheden, som bestyrelsen for Mecom derefter tager stilling til. Og først derefter indledes de afsluttende forhandlinger.

Af hensyn til de børsetiske regler og fortroligheden i forhold til de interesserede købere, så kan Lisbeth Knudsen hverken afsløre antallet, nationaliteten eller arten af de virksomheder, der stadig er med i denne fase. Men fra begyndelsen af salgsprocessen var både finansielle virksomheder og medievirksomheder blandt de mulige købere, som Mecom har været i dialog med.

Det britiske mediehus Mecom har gennem længere tid afsøgt mulighederne for et salg af sine aktiviteter på kontinentet, og finanskoncernen SEB er tilknyttet processen som rådgiver.

Det lader i følge meddelelsen fra Mecom til, at processen er nået længst i Polen, hvor Mecom har modtaget et antal tilbud og nu er i forhandlinger med en interesseret køber.

I Holland er der ikke modtaget acceptable tilbud på hele virksomheden, og nu undersøges mulighederne for at sælge dele af den.

Handelsopdateringen byder i øvrigt også på den nyhed, at koncernen forventer, at dens aftaler om bankfinansiering forlænges med et år til den 31. oktober 2014 - og dermed fjerner en del af presset på salgsprocessen.

Desuden oplyser Mecom, at koncernen for 2012 forventer et resultat før af- og nedskrivninger, finansielle poster og skat som tidligere udmeldt på 89 millioner euro - knap 663 millioner kroner.

"Jeg er glad for, at vi forventer at levere et 2012-resultat på linje med den udtalelse, vi kom med den 6. juni 2012. I en periode med forlænget økonomisk pres og de yderligere krav fra vores proces med at revidere vores strategi er vores ansatte dedikerede til at forbedre og modernisere vores produkter og forretning," siger bestyrelsesformand Stephen Davidson fra Mecom ifølge meddelelsen.

Han forventer, at koncernen i 2013 vil høste yderligere fremgang fra omstruktureringer samt lanceringen af nye abonnementstyper, der giver læsere nye og innovative måder at bruge mediernes indhold på.