Berlingske-ejer i tysk milliardsalg

Britiske Mecom sælger aktiviteter i Tyskland og får 1,1 mia. kr. i kassen til at betale af på sin store gæld og sikre driften af sine øvrige aktiviteter, herunder Berlingske Media (Opdateret 11.10)

Foto: Keld Navntoft. David Montgomery.
Læs mere
Fold sammen
Luften har gennem længere tid været tyk af rygter om, at Mecom var i gang med at sælge sine tyske aktiviteter fra.

Nu meddeler Mecom at en handel er indgået med M. DuMont Schauberg, der betaler 153 millioner euro, eller 1,113 mia. kr. for at overtage de tyske aktiviteter under Verlag Hamburger Morgenpost. De driver aviserne Berliner Zeitung, Berliner Kurier og Hamburger Morgenpost og har derudover 10 websites.

I en meddelelse skriver Mecom, at salget skal ses som en del af strategien om at styrke virksomhedens balance i bestræbelserne på at sikre stærke positioner for de tilbageværende forretninger i Holland, Danmark, Norge og Polen, der kæmper under svære markedsvilkår.

Mecom oplyser i meddelelsen, at frasalget vil blive brugt til at reducere virksomhedens gæld. Netop gælden har været et stigende problem for Mecom, der har været i fare for at overskride aftale med bankerne om forholdet mellem gæld og indtjening.

Ved årsskiften fik virksomehden to måneder af bankerne til at finde en løsning på sin gældsbyrde.

”Vi er glade for udfaldet af forhandlingerne og vi føler, at vi har leveret værdi til vores aktionærer ved at styrke Mecoms balance i det nuværende marked. Bestyrelsen er overbevist om, at strategien om at reducere gælden og fokus på kerneaktiviteterne i høj grad forstærker virksomehedens position og langsigtede perspektiver,” skriver Mecom-chef David Montgomery i meddelelsen.

Mecoms har gæld i omegnen af 6 mia. kr. og hos Numis Securities tror man ikke, at det tyske salg er nok til at stille bankerne tilfredse.

"Vi tror stadig, at de bliver nødt til at lave andre frasalg og genforhandle vilkårerne for deres gæld," siger analytiker Richard Hitchcock til Bloomberg,

Investorerne reagerede positivt på meddelelsen fra Mecom og har tyve minutter i ti sendt aktien op med 40 pct. til kurs 2,8.

Dermed er Mecom aktien steget med 167 pct. i årets første to uger. Det er dog fra et meget lavt niveau. Aktien har det seneste år tabt 91,4 pct. af sin markedsværdi.