Berlingske driver Trykkompagniet videre

Berlingske i mål med trykkeribesparelser. Nye aftaler med medarbejderne på Berlingskes trykkerier betyder blandt andet, at det lukningstruede Trykkompagniet i Avedøre kører videre på lavere blus. (Opdateret)

Det skriver Berlingske Media i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at virksomheden er i mål med sin spareplan for trykkeriforretningen.

I sidste måned oplyste JP/Politikens Hus og Berlingske Media, at man lukker landets største avistrykkeri, Trykkompagniet, i sin nuværende form. Berlingske meddelte i den forbindelse, at man ville arbejde på en løsning, hvor dele af trykkeriet kunne drives videre. Den nye aftale betyder, at knap 50 af 230 medarbejdere fortsætter på Trykkompagniet.

Aftalen omfatter desuden besparelser på Berlingskes øvrige trykkerier i Kolding, Slagelse, Struer og Viby, hvor der også skal gennemføres større ændringer og besparelser. I alt 50 af 265 stillinger er skåret væk her.

”Vi har nu et sæt aftaler med medarbejderne og en tilpasning af omkostningerne, som gør det muligt for Berlingske Media at drive vores trykkerier på et konkurrencedygtigt grundlag i et endda hårdt presset marked. Det er en særdeles tilfredsstillende løsning. Det var til gengæld også helt nødvendigt for trykkeriernes fremtid at nå frem til denne aftale,” siger koncernchef i Berlingske Media, Lisbeth Knudsen, i pressemeddelelsen.

Modellen betyder, at Trykkompagniet kører videre med en lavere kapacitet end tidligere og med daglig trykning af Berlingske Tidende.

Hos Berlingske ønsker man ikke at oplyse omfanget af besparelserne, men produktionsdirektør Bjarne Munck siger:

"Det er anseelige besparelser. Det betyder at vi er fuldt ud konkurrencedygtige på trykmarkedet."

Aftalen betyder samtidig, at Dansk Avistryk må vinke farvel til ordren på at trykke Berlingske Tidende. En ordre, der var betinget af, at Trykkompagniet lukkede.