Berlingske-chef: Jeg kom og går ad fordøren

Han fik ikke posten som koncernchef i Det Berlingske Officin. Samtidig ophører hans stillingsbetegnelse i forbindelse med en række juridiske ændringer i officinet. Peter Lindegaard forlader derfor stillingen som administrerende direktør i Berlingske Tidende. Han har endnu ikke andet job på hånden.

Peter Lindegaard har været administrerende direktør i Berlingske Tidende i tre år. Han siger farvel, efter jobbet som koncernchef i Det Berlingske Officin gik til Lisbeth Knudsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Berg
Han vendte flere års underskud til plus i Berlingske Tidende. Og det er han stolt af. Men efter, at jobbet som koncernchef i det Berlingske Officin gik til Lisbeth Knudsen og ikke til ham selv, forlader administrerende direktør i Berlingske Tidende, Peter Lindegaard, avisen.

Det er en afgående direktør med blandede følelser.

"Jeg har været meget glad for at være på Berlingske Tidende. Det har fyldt meget i mit liv, og avisen har en række værdier, som jeg står inde for. På den anden side er der kommet en ny juridisk struktur efter ejerskiftet,” siger Peter Lindegaard med henvisning til, at selskabet Berlingske Tidende A/S ophører i juridisk forstand.

Dermed ophører titlen administrerende direktør i Berlingske Tidende også, og Peter Lindegaard kan med egne ord ikke se, at der i den nye selskabsstruktur kommer en plads til ham med det råderum, han ønsker.

”Det job, jeg havde lyst til i den nye struktur, var at blive koncernchef. Men jobbet blev som bekendt besat til anden side. Og da jeg var kandidat til jobbet, mener jeg, at det både er godt for selskabet og for Lisbeth, at jeg tager konsekvensen af det,” siger Peter Lindegaard.

Har du selv taget valgt om at forlade Berlingske Tidende? ”Ja. Jeg har taget konsekvensen af, at jobbet som administrerende direktør i det fortsættende selskab (Det Berlingske Officin, red.) gik til en anden”, siger han.

Peter Lindegaard blev administrerende direktør i Berlingske Tidende 1. januar 2005 efter en lang årrække i Falck-koncernen. Han forlader nu avisen ved årsskiftet.

Økonomisk turn around

I de tre år, han har siddet i chefstolen, har Peter Lindegaard vendt flere års underskud til et – med egne ord – ”pænt overskud”.

Avisen havde et underskud på 25 millioner kroner i 2004, hvilket var vendt til et overskud sidste år på knap 70 millioner kroner. Og forventningen er yderligere fremgang i 2007.

”Jeg er utrolig glad og stolt over udviklingen. Jeg er specielt glad for, at Berlingske gik i tabloid, og så er jeg glad for Business.dk, der har været en stor succes. Jeg kan være bekendt at rejse nu,” siger Peter Lindegaard.

Hvordan er dit forhold til Lisbeth Knudsen, der nu er chefredaktør i Berlingske Tidende og koncernchef for Det Berlingske Officin? ”Rigtig fint. Jeg var selv med til at ansætte hende. Vores samarbejde har været forbilledligt.”

Er du bitter over situationen? ”På ingen måde. Jeg er meget afklaret. Jeg kom ind ad fordøren. Og jeg går ud ad fordøren,” siger han.

Hvad skal du nu?

”Jeg har ikke noget andet job. Nu skal jeg afslutte året her, og så starter jeg en proces i januar, hvor jeg finder ud af, hvad der skal ske,” siger Peter Lindegaard, der ikke har nogen specifikke ønsker til, at et kommende job bliver i medieverdenen.

Peter Lindegaard er 51 år, gift og har tre voksne børn.

21. december holder Berlingske Tidende afskedsreception for Peter Lindegaard.