Berlingske afhænder sit nyhedsbureau til Ritzau

Berlingskes nyhedsbureau BNB, som blev skabt i 2011, da Berlingske Media trak sig ud af Ritzau, afhændes pr. 1. december 2015 til Ritzaus Bureau. Dermed bliver Berlingske Media atter kunde hos Ritzau og vil ikke længere fokusere på at konkurrere på det danske nyhedsbureaumarked.

Berlingske afhænder sit nyhedsbureau til Ritzau. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»BNB har været en stor succes. Det gav for fire år siden rigtig god mening at skabe BNB som nyhedsmotor for de mange medier i den daværende Berlingske Media-koncern. Men nu handler det om at fokusere på Berlingske Medias tre titler: BT, Berlingske og Weekendavisen. I den situation er det ikke længere det rigtige at bruge kræfterne på at drive et nyhedsbureau,« siger Bjarne Munck, konstitueret CEO i Berlingske Media.

Med afhændelsen overdrages også et antal af de eksisterende redaktionelle medarbejdere i BNB til Ritzau.

Berlingskes ansvarshavende chefredaktør Tom Jensen takker BNBs medarbejdere og ledelse for indsatsen:

»BNB har leveret en nyhedsbureautjeneste af fremragende kvalitet. Det er alene takket være en utroligt dedikeret indsats fra BNB-medarbejdernes side. De kan med rette være stolte over det, de har præsteret i de seneste fire år,« siger Tom Jensen.

De medarbejdere fra BNB, som tilbydes stillinger i Ritzau, skal være med til at styrke Ritzaus nyhedstjeneste yderligere.

»Hos Ritzaus Bureau er vi rigtig glade for at byde Berlingske Media tilbage som kunde på nyhedstjenesten. Det vidner om, at vort arbejde med at forandre og forbedre vort produkt har båret frugt, når Berlingske Media igen finder nyhedstjenesten fra Ritzaus Bureau attraktiv,« siger Lars Vesterløkke, administrerende direktør i Ritzaus Bureau.