Benzinprisen stiger til højeste niveau i to år efter orkanen Harvey

Priserne på benzin er strøget i vejret, i kølvandet af at orkanen Harvey har forårsaget oversvømmelser på raffinaderierne langs kysten i den amerikanske stat Texas.

Oversvømmelserne har blandt andet ført til, at Royal Dutch Shell har lukket sit Deer Park-anlæg. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRED TANNEAU

Ifølge Bloomberg News har orkanen medført en nedlukning af mere end 10 pct. af kapaciteten til fremstilling af brændstof i USA, og siden er futures for benzin steget. I løbet af natten toppede prisen på benzin med til levering i september i 1,7799 dollar per gallon. Det er ifølge mediet det højeste niveau i to år.

Siden er stigningen aftaget en smule, og mandag formiddag dansk tid ligger futures for benzin til en stigning på 4,4 pct. til 1,7391 dollar per gallon, som svarer til omkring 3,79 liter.

Oversvømmelserne har blandt andet ført til, at Royal Dutch Shell har lukket sit Deer Park-anlæg, mens Magellan Midstream Partners har lukket for indgående og udgående transport af raffinerede produkter og olie i området omkring Houston, der er landets fjerdestørste by, skriver mediet.

»Benzinpriserne vil fortsætte med at stige denne uge, da vi venter tre yderligere dage med regn i Houston-området.«

»Da røroperatørerne begynder at lukke ned for infrastrukturen for deres råolie og raffinerede produkter, venter jeg at se en yderligere indskrænkning af raffinaderioperationer. En stigning i benzin- og dieselpriserne vil trække priserne på råolie op,« siger Andy Lipow fra Lipow Oil Associates LLC i Houston til Bloomberg News.

Orkanen Harvey gik i land før weekenden og har ført store mængder regn og de største oversvømmelser i storbyen Houstons historie med sig.

Der er faldet næsten 80 centimeter regn, og orkanen er den værste, der har ramt USA siden orkanen Katrina i 2005. Harvey er efterfølgende blevet nedgraderet til en tropisk storm.

Mandag formiddag falder prisen på en tønde af den amerikanske WTI-olie 1 pct. til 47,39 dollar, mens prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, falder 0,2 pct. til 52,30 dollar.

/ritzau/FINANS