Bentley vil være skudsikker

Bentley overvejer at lave en linje armerede biler, der skal sikre skudsikker komfort i lande som Rusland, Mellemøsten og Latinamerika.

Bentley overvejer at lave en linje armerede biler, der skal sikre skudsikker komfort i lande som Rusland, Mellemøsten og Latinamerika. Det skriver The Guardian. Fold sammen
Læs mere
Foto: SEBASTIAN DERUNGS

Bentley overvejer at lave en linje armerede biler, der skal sikre skudsikker komfort i lande som Rusland, Mellemøsten og Latinamerika. Det skriver The Guardian.

- Vi vækster mere og mere på de markeder. For disse kunder er sikkerhed et problem. Vi kigger på den erhvervsmæssige mulighed for at lave armerede biler, siger Jan-Henrik Lafrentz, finanschef hos Bentley, til The Guardian. Han understreger samtidig, at der især er en efterspørgsel i Latinamerika, men at der også er markeder for skudsikre biler i Rusland og Mellemøsten.

Bentley laver ikke armerede biler på fabrikken i Crewe og afviser diskussionen om, hvorvidt man har gjort det i fortiden. Der går rygter om, at den britiske Prins Charles bruger en skudsikker version af bilen Turbo R.

Jaguar Land Rover laver allerede skudsikre modeller af begge firmaets linjer. Bentley solgte lige knap 4000 biler i første halvår af 2012, og mens væksten er stagneret på hjemmemarkedet, stiger salget af biler hurtigt i lande som Kina og USA.