Benhård rigmand køber fire selskaber i Sverige

Ib Kunøe vil ikke høre tale om krisetider og køber fire svenske selskaber med sin IT-virksomhed Atea. Flere investeringer er på vej.

Ib Kunøe Fold sammen
Læs mere
Foto: BJARKE ØRSTED
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den utraditionelle storinvestor Ib Kunøe har en skarp næse for at sætte pengene det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Det har han tidligere vist med sine opkøb af forskellige IT-virksomheder. Og nu forsøger han sig igen.

Med opkøbet af fire svenske udskrivnings- og kopieringsvirksomheder fra Office Document-kæden, bliver Atea en af Sveriges fire største aktører indenfor kopi og print.

Business.dk forsøgte at få en kommentar fra Ib Kunøe, der dog i øjeblikket ferierer på ski. Alligevel havde han lige tid til at smide en besked fra sin iPhone:

”Er på ski, så det passer lidt dårligt. Men med vores køb af fire svenske selskaber kan du jo se, at der er fuld fart på”.

En hel del kunne altså tyde på, at Ib Kunøe ser lyst på fremtiden. Han vil ikke vente mere på, at opsvinget kommer af sig selv.

Nye investeringer på vej

Ateas aggressive investeringer er en del af en vækststrategi, der på længere sigt skal sikre, at virksomheden bliver førende på markedet. En af metoderne er at give kunderne mulighed for at købe komplette løsninger og samtidig være den eneste forhandler, der uafhængigt af producenterne kan tilbyde flere forskellige mærker.

De fire svenske selskaber har til sammen 87 ansatte og omsætter for omkring 200 millioner svenske kroner – 27 procent af dem kommer fra salg af tjenesteydelser.

Ib Kunøe varsler i øvrigt flere opkøb. Øverst på ønskelisten står Office i Karlsruhe og COB Document i Borås.