Benedikte Utzon sagsøgt af 'Benedikte Utzon'

»Man kan jo ikke sige til et menneske, at hun ikke må hedde det, hun er døbt,« siger tøjdesigneren om usædvanlig retssag, hun er blevet hovedperson i.

Modedesigneren Benedikte Utzon hives i retten i en sag, der ikke tidligere er set i dansk modeindustri. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en overtrædelse af varemærkerettighederne, når Benedikte Utzons navn pryder hendes tøjkollektion. Det mener selskabet Topbrands, der i 2012 købte rettighederne til varemærket 'Benedikte Utzon' ovenpå modedronningens konkurs.

Det skriver Børsen.

Stridens kerne er hjemmesiden www.est1995.dk, der forhandler Benedikte Utzons nye tøjkollektion. Selvom Utzon insisterer på, at hendes nye firma hedder Est. 1995, står hendes navn skrevet med store bogstaver på forsiden. Og det stikker i øjnene på Topbrands-ejer Lasse Skaarup, der nu kræver navnet fjernet.

»Stik imod alle regler og rettigheder, er hun begyndt at bruge sit eget navn igen. Men hun ved jo godt, det er solgt,« siger han til avisen.

Hovedpersonen selv erklærer sig forundret over sagens udvikling.

»Jeg kan jo ikke gøre for, at jeg hedder Benedikte Utzon,« skriver Benedikte Utzon således i en mail til Børsen. Hun finder det desuden stødende, at Topbrands sælger tøj i hendes navn.

»Jeg kan ikke klare, at forbrugerne køber et produkt, de tror, jeg har lavet, og i virkeligheden får et design, jeg intet har haft med at gøre. Det er som at betale for en Gucci-taske, der viser sig at være en kopi,« siger hun.

Benedikte Utzon driver firmaet Est. 1995 sammen med Womens Wear-ejer Kim Rasmussen.