Bendtsen vil mødes om dispensation

Søfartens minister er parat til møde med Søfartens Ledere om dispensationer til danske rederier om skibsfører uden EU-indfødsret.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rederiet Herning Shipping har søgt om dispensation fra reglerne i Dansk Internationalt Skibsregister (DIS) om EU-indfødsret for syv skibsførere til tre nye skibe, der leveres i år.

Søfartens Ledere ser med stor bekymring på det stigende antal dispensationer. Formand Per Bøje Brandenborg siger, at Herning Shippings ansøgning kun kan tolkes som et forsøg på at få billig filippinsk arbejdskraft, da rederiet inden ansøgningen ikke har forsøgt at skaffe arbejdskraften i Danmark eller i EU.

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) siger, at han ikke kan genkende det scenearie, som Søfartens Ledere tegner. Han slår fast, at det er helt afgørende for sikkerheden, at blandt andet besætningens kvalifikationer er i orden.

- Der er ikke taget stilling til Herning Shippings ansøgning. Men der skal ikke herske tvivl om, at der kun bliver givet dispensationer i Danmark, hvis skibsofficererne opfylder de internationale uddannelseskrav for at sejle under dansk flag. Det er meget vigtigt, at deres kvalifikationer er i orden, siger Bendt Bendtsen til Ritzau.

/ritzau/