Bendt Bendtsen trækkes ind i TDC-sag

Socialdemokraterne trækker nu erhvervsminister Bendt Bendtsen ind i sagen om TDC-handlen.

Foto: Uffe Weng
Hvorfor blev aktionærerne holdt hen i uvished i nærved to måneder, mens TDC var ved at blive solgt?

Det vil socialdemokraternes erhvervsordfører, Niels Sindal, have svar på.

»Det er rystende, at der kan dukke sådan en sag op nu, og sagen er bekymrende for den tillid, man skal have til aktiemarkedet,« siger Sindal.

Derfor vil han have erhvervsminister Bendt Bendtsen fra de konservative til at redegøre for, hvordan sagen kunne opstå. Det sker på baggrund af Berlingske Business’ afdækning af sagen.

»Vil ministeren venligst redegøre for, hvordan Fondsbørsen og Finanstilsynet har kunnet overse dobbelt lovbrud af TDC i optakten til salget af TDC til Nordic Telephone Company, som beskrevet af Fondsrådet refereret i Berlingske Business 3. December,« skriver Sindal til ministeren i et paragraf 20 spørgsmål.

Han vil også vide, hvorfor Fondsbørsen på et møde med TDC den 1. november 2005, ifølge Fondsrådet, gav TDC urigtige oplysninger om TDCs forpligtelser over for aktiemarkedet.

Endelig vil Sindal have ministerens kommentar til professor i børsret Jesper Lau Hansens vurdering af, at Finanstilsynet undlod at påtale ulovlige forhold af frygt for, at den forestående og enorme TDC-handel ville falde på gulvet.

»Jeg mener, dette forløb har været bekymrende,« siger Sindal.