Bendt Bendtsen giver pris til Mærsk Mc-Kinney Møller

Regeringen giver en pris til Mærsk Mc-Kinney Møller. Den nyindstiftede pris "Den Maritime Pris 2007" går til seniorrederen fra A.P. Møller - Mærsk, oplyser Økonomi- og Erhvervsministeriet.

Medlem af dommerkomiteen er i øvrigt A.P. Møller - Mærsks toplobbyist, direktør Knud Pontoppidan.

- Mærsk Mc-Kinney Møller har med sit engagement, sine idéer og sin nytænkning ikke alene skabt et af verdens største rederier. Han har om nogen bidraget afgørende til udviklingen af dansk kvalitetsskibsfart og til, at der internationalt er respekt om moderne dansk skibsfart. Jeg ser derfor meget frem til at overrække Mærsk Mc-Kinney Møller Den Maritime Pris 2007, siger økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K).

Mærsk Mc-Kinney Møller modtager den nyindstiftede pris som led i regeringens handlingsplan, "Danmark som Europas førende søfartsnation".

- Med Den Maritime Pris sætter vi fokus på det gode eksempel, og på den betydning som skibsfarten har for dansk økonomi og det danske samfund. Ingen kan være i tvivl om Mærsk Mc-Kinney Møllers betydning i den sammenhæng. Det er mig en stor glæde, at Hr. Møller bliver den første modtager af prisen, lyder det fra ministeren.

Prisen består af en skulptur skabt til formålet af kunstneren Hans Pauli Olsen.

RB-Børsen