Bellas byggegeneral

De milliardstore byggeplaner omkring Bella Center skal føres ud i livet af Ole Steen Pedersen, der kommer med 30 års ballast fra projektstyring.

Ole Steen Pedersen mener selv, at hans force ligger i at gribe fat i projektudviklernes ideer og forme dem og gøre dem mere konkrete, så et byggeri kan sættes i gang. Foto: Sara Gangsted Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en erfaren byggeingeniør, Solstra har hyret til at udføre planerne om et bolig- og erhvervskvarter til adskillige milliarder kroner omkring Bella Center og Bella Sky-hotellet.

Ole Steen Pedersen har kun været ansat som produktionsdirektør i Solstra i få uger, men har 30 års byggeerfaring. Han nåede at være sammenlagt næsten 18 år hos byggekæmpen MT Højgaard og den ene forløber, Højgaard & Schultz, og indimellem arbejdede han godt 12 år for den store projekt­udvikler Sjælsø Gruppen.

Det er blevet til masser af byggerier, enten som entreprenør eller bygherre, og Ole Steen Pedersen udpeger som nogle af favoritterne to byggerier på barndomsøen Amager og tæt på det Bellakvarter, han skal opbygge de kommende år.

»I Sjælsø var jeg blandt andet med til at udvikle energiselskabet HOFORs hovedsæde, og da jeg stoppede i MT Højgaard til fordel for Solstra, måtte jeg forlade posten som ansvarlig for byggeriet af Nordea-hovedsædet i Ørestad Nord.«

Bella-byggegeneralen har altid fundet byggeri »utroligt fascinerende«, ikke mindst de indledende faser.

»Det er spændende at se, når noget nyt bliver bygget. Min styrke ligger i den tidlige fase, når projektudviklerens ideer skal gribes, formes og gøres mere konkrete, så et byggeri kan sættes i gang. Den rolle og bygherrefunktionen skal jeg arbejde med, når vi skal udvikle Bellakvarteret,« siger Ole Steen Pedersen.

Kort sagt går planerne ud på at »rydde op« i Bella Centers mange knopskydninger med haller og tilbygninger og samtidig opføre en stribe p-huse. Det frigør en masse jord, hvor Solstra vil opføre 1.800-1.900 boliger samt butikker, cafeer og en del kvadratmeter til kontorer.

»I Solstra skal jeg have to-tre mand til at hjælpe mig, og vi skal finde samarbejdspartnere og foretrækker som udgangspunkt totalentreprenører. Vi går i gang med de første cirka 30.000 kvadratmeter til sommer. Med enkeltprojekter på 5.000-10.000 kvadratmeter kan det løses af små og mellemstore virksomheder, men senere bliver det nok større opgaver,« vurderer Ole Steen Pedersen.Den samlede projektsum kan løbe op i seks til syv milliarder kroner, og Solstra håber at kunne opføre boligerne – både rækkehuse og lejligheder – over fire til fem år, mens tempoet for erhvervsbyggeri kommer til at afhænge af markedet.

Ole Steen Pedersen kommer næppe selv til at flytte til Bellakvarteret, for han og samleveren får til november næste år overdraget nøglerne til en projektlejlighed på syvende etage i en af siloerne på Nordhavn, i øvrigt tæt på Solstras kontor.

Ole Steen Pedersen har i mange år boet i Nordsjælland – Lyngby, Fredensborg og senest Birkerød. Men børn og stedbørn er stort set fløjet fra reden, og parret ville gerne tættere på København og faldt for beliggenheden og de gode altaner.

Til gengæld begynder byggegeneralen måske snart at bruge de mange stier på den nærliggende Amager Fælled, for terræn­cykling er den foretrukne fritidsinteresse.