Bella Sky solgt i kæmpehandel

Et norsk selskab har købt det danske hotel Bella Sky. Prisen lyder på cirka 1,5 milliarder kroner ifølge TV2.

Foto: Betina Garcia

Et af Danmarks mest kendte hoteller, Bella Sky, er blevet solgt.

Hotellet bliver købt af norske Wenaasgruppen i en handel, der ifølge TV2 løber op i mere end én milliard kroner.

Bella Sky ligger i Ørestad på Amager og blev opført i 2011. Hidtil har hotellet været ejet investeringsfonden Solstra Capital Partners, som altså nu sælger deres ejerskab. Hotellet har fire stjerner og 812 værelser fordelt over 23 etager.

Med opkøbet ejer Wenaasgruppen nu fire hoteller i København. I forvejen havde nordmændene Radisson Blu Scandinavia, Park Inn by Radisson og Radisson Blu Royal.

Det familiejede Wenaasgruppen er et af Skandivaniens største investorer i ejendomme. Med Bella Sky ejer Wenaasgruppen nu i alt 24 hoteller.

»Vores strategi er at eje store hotelejendomme med god beliggenhed i de største byer i Europa, og her passer Bella Sky ind i vores eksisterende portefølje,« siger Lars Wenaas, administrerende direktør i Wenaasgruppen.

Størstedelen af hotellerne ligger i Skandinavien, mens Wenaasgruppen også har hoteladresser i blandt andet Rusland og Spanien. Gruppen havde i 2016 en omsætning på 1,9 milliarder kroner.

I dag bliver Bella Sky drevet af BC Hospitality Group A/S. De vil efter den nye aftale fortsætte med at drive hotellet som lejer.

Sælgeren Solstra er også begejstrede for handlen. De lufter muligheden for, at den nye milliardsum skal bruges til opkøb af nye hoteller.

»Frasalget af Bella Sky baner vej for en endnu mere markant opkøbs- og ekspansionsstrategi for Solstra og BC Hospitality Group fremover,« siger Oscar Crohn, der er managing partner i Solstra Capital Partners.