Bella-formand: Vi fik underskud i 2011

Det forsinkede regnskab har røde tal, men Bella Center er tæt på at have løst sine kapitalforhold.

Foto: JASMINA NIELSEN

Det stormomsuste Bella Center med skrantende aktionærer og forsinket regnskab tabte penge i 2011. Det siger bestyrelsesformand Søren Johansen til Berlingske Business.

"Bella Center kom ud med røde tal, og det skyldes primært, at lavkonjunkturen fortsatte ind i 2011. Vi er et spejl på, hvordan andre sektorer har det. Men det er ikke noget dramatisk. Bella Center er en solid, fornuftig forretning, og det tegner mere fornuftigt med 2012," siger Søren Johansen.

Dermed uddyber han en melding tirsdag til netudgaven af Berlingske Business fra administrerende direktør Arne Bang Mikkelsen. Han tilkendegav, at omsætningen var fornuftig, men at det nybyggede Bella Sky-hotel døjede med lavere værelsespriser end ventet på grund af stor hotelkapacitet i København.

Bestyrelsesformanden vil ikke kommentere regnskabet yderligere, før de knap 80 små og store aktionærer har set tallene, som netop er sendt ud sammen med en indkaldelse til generalforsamling 26. juni. Ifølge loven skulle regnskabet have været godkendt af aktionærerne og indsendt til myndighederne inden udgangen af maj.

Nu er regnskabet klar med blank påtegning fra revisorerne, oplyser formanden. Og forsinkelsen skyldes ikke uenighed om værdier af swaps -  aftaler om at afdække renterne på den milliardstore gæld fra Bella Sky-byggeriet - der blev dyrere end ventet. Det har ellers været fremme i dele af pressen.

"Det med swaps er faktisk ikke rigtigt. Men vi ville gerne se konturerne af en løsning på vores kapitalforhold, når vi indkaldte til generalforsamling. Det har taget et par uger mere end ventet, og der går en uges tid eller ti dage, før vi er klar til at præsentere løsningen," siger Søren Johansen.

Flere aktionærer er gået ned, og 35 procent af aktierne i Bella Center ligger i Fjordbank Mors, en del af Finansiel Stabilitet, statens selskab for nødstedte banker. Andre 35 procent er ejet af den økonomisk pressede finansmand Michael Kaa Andersen, som i tirsdagens udgave af Berlingske Business vurderede, at "nogen har givet et bud på Bella Center."

Søren Johansen vil ikke oplyse, hvilken løsning der bliver tale om for Bella Center.

"Det er ikke hugget i sten før generalforsamlingen, og man kan tænke sig mange løsninger. Faktum er, at der tegner sig en god, langsigtet løsning om en god, langsigtet kapitalstruktur, men løsningen er ikke offentliggørelsesklar endnu. Hotellet er kørt fantastisk godt ind, men virksomheden skal have en kapital, så den kan klare de små skvulp, der kan komme," siger bestyrelsesformanden.

Bella Center er etableret som messecenter på Bellahøj i 1965 og flyttede ti år senere til det dengang nybyggede kongrescenter på Amager. For et år siden åbnede Bella Sky-hotellet med 814 værelser.