Bella flirter med Birger uden held

Malene Birger er ikke interesseret i at være på en traditionel messe under Københavns modeuge.

08BUSMalene-Birger.jpg
Tøjdesigner Malene Birger har droppet CIFF i Bella Center til fordel for deltagelse i modemesser ?i Tyskland. Arkivfoto: Katrine Emilie Andersen
Læs mere
Fold sammen

Hos CIFF i Bella Center lægger modechef Kristian W. Andersen ikke skjul på, at det vil være lidt af et scoop, hvis CIFF kunne få Malene Birger til at vise sine kollektioner i de enorme messehaller på Amager. Så det arbejdes der kraftigt på.

»Malene Birger har vi ikke fået tilbage endnu, men vi arbejder på det og flirter med hende for tiden,« siger han.

Fra den danske modedronnings hovedkvarter lyder det, at man fortsat ikke ønsker at deltage i CIFF-messen hos Bella Center.

»Vi taler selvfølgelig sammen og har en god dialog om forskellige ting. Vi er jo en del af den danske modebranche, men lige nu har vi det fint med at være, hvor vi er,« siger Charlotte Egelund, CEO hos By Malene Birger.

Hun vil dog ikke udelukke et kommende samarbejde med CIFF.

»Man skal aldrig sige aldrig, men vi har taget nogle bevidste valg for et par sæsoner siden, hvor vi fandt ud af, at det var vigtigere for os at have mere ro på og være tættere på vores kunder og indkøbere. Derfor valgte vi at holde messen i vores eget hus,« siger Charlotte Egelund.

Denne gang er Malene Birger rykket ind på Hotel d’Angleterre, hvor modemærket forsøger at skabe sit eget univers under mere rolige rammer, som er sværere at skabe på en traditionel messe.

»Vi har stort set alle de kunder, vi skal have i Skandinavien, så derfor har vi valgt den nuværende model. For os handler modeugen i København i høj grad om at pleje eksisterende kunder,« siger Charlotte Egelund.

Hun fortæller samtidig, at virksomhedens strategi i Berlin er anderledes. Her har Malene Birger en stand på messen, da det der er vigtigt at møde de nye kunder, som kommer på den mere og mere succesfulde modemesse i Tyskland.