Bella Centers nye pengemand: Jetsetter og storinvestor

Den pakistanske rigmand Alshair Fiyaz, som netop har været med til at skyde 150 mio. kroner i Bella Center, har med stor succes bygget videre på faderens tøjimperium - samtidig har han levet jetset-livet og spillet polo.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han beskrives som en etableret del af det europæiske jetset-liv.

Det hele startede dog i Pakistan, hvor Alshair Fiyaz' far lagde grundstene til familiens formue.

Fiyaz' far startede en række tøjfabrikker i Pakistan, men allerede i 1960erne blev familien en del af den europæiske rigmands-elite, da den flyttede til Belgien.

Ifølge et tidligere portræt af Alshair Fiyaz i Berlingske Business, så har pakistaneren ikke nogen formel uddannelse. Til gengæld er han oplært af faderen.

Broderen Javed og han har dog langt fra siddet på hænderne og brugt bare løs af formuen, den har gennem årene gennem investeringsselskabet Alfi Investments ynglet gennem en lang række vidtforskellige aktiviteter.

Ifølge selskabets hjemmeside tæller den i dag alt fra shipping, gas og olieaktiviteter i Vestafrika og det britiske finanshus Novum Securities.

Alshair Fiyaz står såmænd også bag danmarkshistoriens største ejendomshandel af en enkeltbygning, da han sidste år solgte Illum-bygningen midt i København, som han i en kortere årrække har ejet først med islandske Straumur-bank og siden alene. 1,64 mia. kroner gik det hæderkronede stormagasin for.

I samme periode var Alshair Fiyaz desuden ejer af Magasin-kæden. Siden har han solgt ud af Magasin, så han i dag kun ejer Magasin Du Nord-bygningen på Kongens Nytorv i København. Her har han solgt driftsrettighederne til den britiske Debenhams.

Gennem investeringsselskabet Solstra Capital, som også står bag investeringen i Bella Center, har Alshair Fiyaz desuden penge i en lang række andre danske detailkæder og hoteller. De tæller blandt andet Europcar/Østergaard Biler, Hotel Crowne Plaza samt Biva-Tæppeland.

Alshair Fiyaz bor i London og er en ugift mand på omkring de 35-40 år. Han tilbringer dog også dele af sit liv i Paris og det franske rigmandsparadis Saint Tropez.

I et tidligere portræt i Berlingske Business beskrev direktøren i Fiyaz' investeringsselskab Vincent Canniere ham som "venlig, meget rolig og loyal".

Når han ikke investerer eller nyder livet i Saint Tropez, så er Alshair Fiyaz lidenskabelig polo-spiller med sit eget hold, der bærer navnet Team F. Desuden ejer han også restauranten The Darby i New York, hvor man kan tilbringe sin aften med "et mix af kulinariske tilbud og interaktive live-performances," som der står på The Darbys hjemmeside.

Ved siden af det har broderen og ham også den velgørende organisation Alfi Foundation, der har kontorer i London og Beirut i Libanon. Fondens midler er øremærkede til uddannelse og sociale investeringer.

"Alfi tager projekter og initiativer i betragtning, som vi tror på er positive, realistiske og pragmatiske. Denne multi-facetterede tilgang minder om attituden og den personlige filosofi hos Alshair Fiyaz, der er velgøreren bag Alfi Foundation", står der på Alfi Investments hjemmeside.