Bella Center stadig presset af skævt hotel

Driften af Sky Comwell-hotellet booster omsætningen i Bella Centers 2012-regnskab - trods nye ejere er der dog stadig et stykke vej op til en sort bundlinje.

Indtjeningen på Bella Centers Sky Comwel-hotel skuffer i årsregnskabet fra kongreskoncernen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen i Bella Center A/S svulmede voldsomt i 2012. Det samlede salg løb op i 605 millioner kroner mod 465 millioner kroner året før. Bundlinjen forbliver dog rød, fremgår det af regnskabet fra kongres- og hotelkoncernen, der netop er blevet offentliggjort.

Resultatet efter skat endte på et minus på 16 millioner kroner, hvilket dog er en forbedring på omtrent 20 millioner kroner i forhold til 2011, hvis man korrigerer for de ejendomsnedskrivninger, der blev bogført det år. Resultatet er i »den lave ende« af, hvad ledelsen havde sigtet efter, og derfor er den heller ikke tilfreds.

»Den europæiske gældskrise i forlængelse af finanskrisen har indvirket mere end forventet på Bella Centers messe- og udstillingsaktiviteter,« skriver ledelsen i regnskabet og tilføjer:

»Hertil kommer, at den udvidede hotelkapacitet i København har forøget konkurrencen, hvilket fortsat påvirker værelsespriserne negativt for Bella Sky Comwell Hotel. Ledelsen anser på den baggrund ikke driftsresultatet for tilfredsstillende.«

Bella Center-ledelsen havde forventet, at 2012 ville blive året, hvor forhandlingerne om et ejerskifte og en kapitalindsprøjtning på 150 millioner kroner ville blive til virkelighed. Forhandlingerne trak dog ud, så det er først i 2013, at man kommer til at bogføre den indsprøjtning.

Kort før årsskiftet kunne Bella Center meddele, at aftalen med den pakistansk-islandske kapitalfond Solestra Capital faldet på plads. I den forbindelse blev en række af de hidtidige ejere købt ud. Det drejede sig blandt andet om ejendomsinvestoren Michael Kaa, som reelt levede på bankernes nåde. I dag står Solestra og Alm. Brand Bank tilbage som eneste storaktionærer, der ejer mere end fem procent.

Bella Center var oprindeligt ejet af Københavns Kommune, der sendte ejerskabet videre til private investorer. Nu er Bella Center så på udenlandske hænder. Tidligere har det været på tale, at kongres- og hotelkoncernen skulle børsnoteres. Den mulighed bliver ikke nævnt i regnskabet, efter at Bella Center har fået nye ejere.

Bella Center måtte i 2011 foretage en kvart milliard kroner stor nedskrivning på sit nybyggede Sky Comwell-hotel, der med sine to skæve tårne er en karakteristisk del af Ørestadens skyline. Den økonomiske afmatning, der har præget regnskabsåret 2012, venter Bella Center-ledelsen med administrerende direktør Arne Bang Mikkelsen i spidsen vil fortsætte i indeværende år.

Specielt prispresset på hotelværelser ventes at præge forretningen. Det får da også ledelsen til at være beskedne, når det kommer til forventningerne til 2013 - den forudser blot, at resultatet vil blive »lidt højere« end i 2012.

Først fra 2014 venter Bella Center, at koncernen vil give et stigende overskud af driften, fremgår det af regnskabet.