Bella Center på udenlandske hænder

Det kriseramte Bella Center fik her til formiddag tilført 150 mio. kr. og fik samtidig nye ejere i form af kapitalfonden Solestra Capital.

Bella Center, der blandt andet driver hotellet Bella Sky, fik her til formiddag nye ejere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bella Center er røget på udenlandske hænder. Det er resultatet efter, at en ekstra ordinær generalforsamling her til formiddag sagde ja til, at selskabet bag Bella Center får tilført en pose penge på 150 mio. kr.

Samtidig overgår ejerskabet af Bella Center A/S til den pakistansk-islandske investeringsgruppe Solestra Capital.

Derved synes fremtiden at være sikret for det ellers kriseramte selskab Bella Centret A/S, der udover selve Bella Center også driver hotellet Bella Sky og Forum.

"Vi er nu kommet over på udenlandske hænder. Vi har fået tilført den kapital, der skal til for at kan udvikle os og sikre, at København fortsat har Nordeuropas største kongrescenter," siger adm. direktør i Bella Center, Arne Bang Mikkelsen.

Bella Center løb ind i problemer sidste år efter, selskabet investerede i det gigantiske hotel Bella Sky. Det var da verden var bedre, og før finanskrisen satte ind.

Efterfølgende har investeringen givet anledning til en nedskrivning på en kvart milliard. Det har givet Bella Center et regnskab med blodrøde tal på bundlinjen. Samtidig betød krak blandt selskabets ejere, at en række banker samt statens Finansiel Stabilitet kom til at stå som ejere af selskabet.

Det har givet anledning til en opløbskamp om at blive de nye ejere. I efteråret meddelte Bella Center, at en ny ejer var fundet i form af Solestra, men dengang gik handelen i vasken, fordi ejendomsmatadoren via sit selskab satte en stopper for handelen.

Den internationale Jesta Group kom på banen med et andet bud. Ifølge Dagbladet Børsen har det fået Solestra til at komme med et nyt bud, der kunne matche det fra Jesta.

"Vi blev ramt af, at hotellet blev dyrere, end vi havde regnet med, og samtidig kom finanskrisen. Derfor var vi nødt til at få tilført ny kapital," siger Arne Bang Mikkelsen.

Bella Center var oprindeligt ejet af Københavns Kommune. Siden hen kom det på private danske hænder, og nu er det overgået til udelukkende at være ejet af udlændinge.