Bekymrende rapport om danskernes pengespilsproblemer får Venstre i Odense til at overveje forbud

En ny rapport om danskernes forhold til pengespil får nu forslag om kommunale forbud mod spilreklamer til at sprede sig. Venstre i Odense overvejer et forbud mod spilreklamer i både busser og letbane.

En ny undersøgelse – foretaget af Spillemyndigheden under Skatteministeriet – viser blandt andet, at antallet af personer, der har problemer med pengespil, er steget fra 212.000 i 2016 til 478.000 i 2021. Fold sammen
Læs mere
Foto: Signe Goldmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tallene er opsigtsvækkende: Over ti procent af den danske befolkning har spilproblemer. Antallet af danskere med pengespilsproblemer er fordoblet på de seneste fem år.

Det viser en ny rapport fra Spillemyndigheden.

De tal får nu Venstre i Odense til at overveje et forbud mod spilreklamer i offentlig transport.

Det skriver TV 2.

Forbuddet vil, hvis det bliver vedtaget, sende Odense i hælene på en række andre kommuner, der har gennemført lignende tiltag.

Aalborg, København, Frederiksberg og Randers har allerede indført forbud.

»Vi kan jo se i den seneste rapport, at der er mere end en fordobling af spilleafhængige med dybe, store problemer. Derfor mener vi, at vi tager fat i nogle platforme, som er skatteyderbetalt og begrænser muligheden,« siger Araz Khan, der er byrådsmedlem for Venstre i Odense til TV 2.

Han erkender, at det er begrænset, hvor stor effekt et forbud mod spilreklamer i offentlig transport vil have, men fastholder, at byrådene ikke er fritaget for ansvar.

Rapport fører til selvransagelse blandt spiludbydere

Rapporten har blandt andet ført til en grad af selvransagelse blandt spiludbydere. Her vil man i lyset af de urovækkende tal i undersøgelsen indføre fire nye tiltag i branchens adfærdskodeks, siger Morten Rønde, direktør i Spillebranchen, til Jyllands- Posten.

Tre af de fire nye tiltag omhandler reklame. Her vil man stoppe med at bruge kendisser, stoppe med at bruge unge under 25 og stoppe med at bruge animations- og tegneseriefigurer i spilreklamer for at undgå appel til børn.

Derudover har rapporten fået SFs skatteordfører, Carl Valentin, til at foreslå et totalstop for spilreklamer.

»Det vil være kompliceret, men det er jo lykkedes at gennemføre et forbud mod eksempelvis tobaksreklamer.«