Bejlere i budkrig om Topsil - nu vil kinesere købe det hele

Topsil har modtaget nye bud fra to potentielle købere, fortæller selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Kinesiske National Silicon Industry Group, NSIG, ønsker nu til gengæld at købe hele Topsil. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Topsil har modtaget nye bud fra to potentielle købere, fortæller selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Globalwafers, der stod bag det første bud på Topsils siliciumforretning, har forhøjet sit bud på 320 mio. kr. på gældfri basis, lyder det i meddelelsen. Topsil afslører dog ikke, hvad der nu er budt.Kinesiske National Silicon Industry Group, NSIG, ønsker nu til gengæld at købe hele Topsil. Tidligere var NSIG også kun interesseret i at overtage siliciumforretningen for 335 mio. kr. på gældfri basis.

Nu lyder buddet for hele forretningen på 0,352 kr. kontant per aktie svarende til en samlet købesum for aktierne på 185,9 mio. kr., hvor gælden også købes med. Topsil havde ved udgangen af første kvartal 187 mio. kr. i gæld.

NSIG VIL OGSÅ KØBE POLSK EJENDOMSFORRETNING

Udover siliciumforretningen råder Topsil også over en ejendomsforretning i Polen, som NSIG således vil købe med.

- NSIG vurderer, at opkøbet vil styrke Topsils verdensomspændende distributionsplatform især på det hastigt voksende kinesiske halvledermarked. Topsils unikke teknologiske muligheder kombineret med NSIG's lokale markedskendskab og adgang til finansiering vil i væsentlig grad accelerere Topsils udvikling, siger Leo Ren, Managing Director fra NSIG, i en pressemeddelelse.

Efter planen skulle Topsil afholde ekstraordinær generalforsamling, hvor Globalwafers købstilbud er til afstemning, men hvor der ikke er mulighed for at tage stilling til buddet fra NSIG. NSIG forventer efter det nye bud, at Topsil aflyser generalforsamlingen eller udsætter den, så der også kan blive taget stilling til begge bud, skriver selskabet i meddelelsen.

NSIG tilføjer, at købstilbuddet kan blive forhøjet i tilfælde af et "konkurrerende offentligt købstilbud eller et højere tilbud på Topsils silicon-wafer-forretning".

Fondsbørsen har forud for meddelelsen trykket på pauseknappen for køb og salg af Topsil-aktier. Da var aktien steget med 26,2 pct. til 0,24 kr.

Ritzau Finans har forsøgt at få en kommentar fra Topsils bestyrelsesformand.