Beijing forbyder indkøb af antivirus fra Symantec og Kaspersky

I kølvandet på Sowdens afsløringer promoverer Kina i stigende grad kinesisk sikkerhedssoftware, mens udenlanske it-virksomheder får det sværere og bliver ramt af forbud.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I et forsøg på at begrænse udenlandsk sikkerhedssoftware har Kina nu fjernet både russiske Kapsersky og amerikanske Symantec fra listen over godkendte antivirus. Det skriver Reuters.

Nyheden blev rapporteret tidlig søndag af det statskontrollerede medie People’s Daily i avisens engelske Twitter-feed. I et senere Tweet oplyste People’s Daily, at fem kinesiske antivirusprodukter til gengæld var blevet godkendt. Det drejer sig om Qihoo 360 Technology Co, Venustech, CAJinchen, Beijing Jiangmin og Rising.

Ingen fra Symantec har endnu forholdt sig offentligt til situationen.

En talsmand i for Kaspersky har forsikret om, at virksomheden undersøger grundlaget for udelukkelsen og forsøger at skabe dialog med kinesiske myndigheder.

Forbuddet mod indkøb af de udenlandske antivirus kan ses som et forsøg på at promovere kinesisk it-teknologi i kølvandet på Edward Snowdens afsløringer. Samtidig er en ubehagelig stemning mellem Washington og Beijing ved at tage til i kølvandet på amerikanske anklager om at kinesiske soldater udover cyberspionage mod amerikanske firmaer og myndigheder.

Andre amerikanske virksomheder har også mødt modstand på det kinesiske marked, efter Snowden afslørede NSA's overvågningsprogram. Det gælder blandt andet Microsoft, IBM og Cisco.

Desuden er det forbudt for kinesiske regeringsorganer at benytte Windows 8.