Bedste Samsung-regnskab i over tre år

Premieren på den kommende Galaxy S8-toptelefon om få uger kan skrive historie.

De to nye toptelefoner fra Samsung, Galaxy S8 (til højre) og den større Galaxy S8+ (til venstre), lanceres senere i april og ventes at sætte salgsrekord. Arkivfoto: Yeon-je Jung, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JUNG YEON-JE

Efter massive problemer op til jul står den sydkoreanske mobilgigant Samsung nu til at levere sit bedste regnskab i tre og et halvt år og med udsigt til et kanonsalg af den nye toptelefon, Galaxy S8.

Samsung, der er verdens største mobilproducent, fremlagde fredag morgen i Seoul et foreløbigt regnskab for januar-marts. Der er udsigt til et overskud på 9,9 billioner won eller 60,9 milliarder kroner, hvilket er mere end forventet, ud af en let stigende omsætning på 50 billioner won. Overskuddet ligger 48 procent højere end for et år siden.

Galaxy S8 vil sætte rekord

Dermed er Samsung lynhurtigt kommet sig oven på efterårets og vinterens store batteriskandale, hvor 2,5 millioner Galaxy Note 7-telefoner måtte trækkes tilbage som følge af batterier, der blev overophedet og i nogle tilfælde eksploderede. Tilbagetrækningen kostede Samsung omkring seks milliarder dollars.

Investorer og analytikere forventer, at Samsung i april-juni vil kunne præsentere sit til dato bedste kvartal på baggrund af lanceringen af de to nye Galaxy S8-telefoner, som kommer i handelen fra 21. april - i Danmark dog først 28. april. Samsungs mobilchef, Koh Dong-jin, sagde for nylig, at han forventer, at salget af Galaxy S8 vil overgå salget af sidste års Galaxy S7, der har været en af Samsungs bedst sælgende telefoner. Som sædvanlig opgiver Samsung dog ikke konkrete salgstal men bekræfter, at Galaxy S7 satte intern rekord for det første års salg af en telefon.

Apple slog Samsung

Problemerne med Galaxy Note 7 gjorde dog, at Apple slog Samsung med et mulehår og saledes i oktober-december blev verdens største smartphoneproducent - en titel, som Samsung har siddet på i mere end fem år. Forventningen er dog, at Samsung-imperiet nu slår tilbage.

Det er især salget af hukommelseschips, der går rigtigt godt for Samsung. Her er priserne steget markant sammen med efterspørgselen til smartphonetelefoner og servere.

Samsung-aktien ligger rekordhøjt. Den er i 2017 steget med 17 procent i værdi oven i de 43 procent, som den voksede med i 2016.

Det endelig regnskab for 1. kvartal kommer først sidst i april.