Bedste Egmont-regnskab nogensinde

Mediekoncernen Egmont sætter ny rekord med et driftsresultat på over en milliard kroner (opdateret 10:30).

Foto: Steen Brogaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mediekoncernen Egmont sætter ny rekord med et driftsresultat på 1.015 mio. kroner i 2010. Fraregnet salget af Nordisk Film TV er det en fremgang på cirka 25 procent.

Overskuddet før skat ligger på 450 mio. kroner, hvilket er 100 mio. kroner mere end sidste år. Stigningen bygger på fremgang i de fleste forretningsområder, styrkede markedspositioner og en række stærke kreative medieprodukter, lyder det i årsregnskabet.Efter skat udgjorde resultatet dog kun 274 mio. kroner i 2010 mod 373 mio. kroner i 2009. Nedgangen skyldes, Egmont-koncernen sidste år havde en indtægt i skatten som følge af regulering af værdien af koncernens udskudte skatteaktiver, mens skatten i 2010 er en udgift.

- Egmonts resultatfremgang er tilfredsstillende og skyldes styrket annoncesalg, god udvikling i mange af vores medier samt effekten af løbende lønsomhedsinitiativer. Den øgede driftsindtjening, kombineret med at vi er gældfri, er et godt grundlag for at fortsætte investeringstakten i både klassiske og digitale medier, siger koncernchef Steffen Kragh.

Både godt og skidt i 2009

Sidste år kunne Egmont rapportere om et år med op og nedture. Mediekoncernen mistede knap en milliard kroner i omsætning, men kunne til gengæld melde om en tredobling af overskuddet, der dermed endte på 351 mio. kroner.

Det var dengang dalende annoncepriser og ugunstige valutakursændringer, der slog hul i omsætningen. Til gengæld gav spareprogrammer og massefyringer i TV2 Norge plads til et overskud.Egmont-koncernen dækker over Egmont Magazines, der tæller titler som Euroman og ALT for Damerne, og som udgiver blade og magasiner i hele Norden. Derudover har koncernen også Egmont Kids Media, Egmont Nordisk Film, Egmont Books og TV 2 Norge.