Bedre børsklima slog igennem Danske Banks handelsindtægter

Mens 2016 var præget af uro på de finansielle børser som følge af en korrektion på det kinesiske aktiemarked, så var børsklimaet noget bedre i andet kvartal, hvilket medvirkede til at løfte Danske Banks handelsindtægter. Også usikkerhed om udfaldet af Storbritanniens folkeafstemning om tilknytningen til EU slog positivt igennem.

Netop handelsindtægterne er den helt store positive overraskelse i Danske Banks regnskab for andet kvartal. Indtægterne landede på 2138 mio. kr. mod ventet 1679 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates. I første kvartal var handelsindtægterne 1597 mio. kr., og i andet kvartal sidste år 1371 mio. kr. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Netop handelsindtægterne er den helt store positive overraskelse i Danske Banks regnskab for andet kvartal. Indtægterne landede på 2138 mio. kr. mod ventet 1679 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates. I første kvartal var handelsindtægterne 1597 mio. kr., og i andet kvartal sidste år 1371 mio. kr.

»Markedsvilkårene for handelsaktiviteterne blev bedre mod slutningen af første kvartal, og denne udvikling fortsatte i andet kvartal. Kundeaktiviteten steg derfor fra det lave niveau i begyndelsen af året, hvilket havde en positiv påvirkning på især handelsindtægterne,« forklarer Danske Bank om udviklingen.

Salget af Danske Banks ejerandel i Visa Europa løftede handelsindtægterne med 0,3 mia. kr., eller lidt mere end forudset af blandt andre Jyske Bank og Deutsche Bank, der estimerede en indtægt på henholdsvis omkring 0,2 og 0,25 mia. kr.

Desuden var bankens handelsaktiviteter også præget af kvartalets store usikkerhed om den britiske folkeafstemning.

»Handelsaktiviteterne var positivt påvirket af tilstrømning af udenlandsk valuta til Danmark i andet kvartal, hovedsageligt som følge af usikkerheden om udfaldet af Storbritanniens EU-afstemning,« skriver Danske Bank.