Bedemænds priser godt gemt i ny app

Ny iPhone-app gør op med kritikken af skjulte priser i begravelsesbranchen. Men priserne er fortsat svære at finde.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: BENT MIDSTRUP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ny app til iPhone skulle gerne gøre det lettere at finde priser inden for bedemandsbranchen. Men et hurtigt tjek på applikationen viser, at det kræver op imod syv klik, før man rammer feltet med "priser".

Applikationen er kommet til efter at massiv kritik af slørede priser hos bedemændene, hvilket førte til en bøde på 400.000 kroner til foreningen Danske Bedemænd. Dengang sagde direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Agnete Gersing:

"Når det er svært at sammenligne priser og finde det bedste tilbud, kommer kunderne let til at betale for meget".

Det er Begravelses Service på Frederiksberg i København, der nu er klar med en ny app til iPhone, og den er sin første af sin art i Europa. Direktøren bag firmaet mener, at den tidligere kritik af de skjulte priser er forfejlet.

"Forbrugerrådet gjorde et stort nummer ud af, at mange ikke offentliggør priserne på nettet. Men jeg synes nu lige, at man skal lade alle få en hjemmeside. Mange bedemænd er jo nogle, der har arvet butikken eller folk, der er oppe i årene. Og hvis de overhovedet bruger en computer, så er det til at spille syv-kabale på," siger direktør i Begravelses Service Peter Thomasen til Business.dk.

Selv lagde han efter eget udsagn priserne på sin hjemmeside dagen efter, at myndighederne bad om det. Der har de ligget siden, og nu kan de altså også findes via hans nye app, der forener hjemmesiderne begravelsesservice.dk, afdoede.dk og danskestenhuggerier.dk.

"Den sag har vi lagt bag os for længe siden. Vi har ingen anden interesse end at gøre det, kunderne vil have," siger Peter Thomasen.

INFOshop: Stor smartphone-guide