Bedemænd fortsætter prissnyd

Selvom landets bedemænd både har fået påtaler og store bøder, er der stadig ingen synlige priser på kister og ydelser.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En bøde på 400.000 kroner fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har ikke fået bedemandsbranchen Danske Bedemænd til at skilte med sine priser. Det viser en undersøgelse, som DR Nyheder har lavet.

Undersøgelsen viser, at kun ti ud af Danske Bedemænds cirka 150 medlemmer oplyser priser på deres hjemmesider.

- Det er meget nedslående, at der er så få bedemænd, som oplyser priser, siger Forbrugerrådets direktør, Rasmus Kjeldahl, til DR Nyheder.

I december sidste år afgjorde Konkurrence og Forbrugerstyrelsen, at dele af Danske Bedemænds etiske regler udgjorde en alvorlig overtrædelse af Konkurrenceloven, fordi de forbød medlemmerne at annoncere med priser.

I juni måned accepterede Danske Bedemænd dommen og betalte en bøde på 400.000 kroner. Men selvom de ulovlige regler nu er fjernet, er det altså kun ti af Danske Bedemænds medlemmer, der oplyser priser på internettet.

Læs også:

Net-begravelser hitter   

Bedrageri-dom til kvindelig bedemand   

Bedemænd advarer mod dødstyve

Formanden for Danske Bedemænd erkender, at det ikke er godt nok, at kun ti af hans medlemmer oplyser priser på deres hjemmesider:

- Jeg skal da være den første til at indrømme, at ti ikke er mange. Jeg mener, vi skal være mere åbne, siger Knud Larsen til DR Nyheder.

Knud Larsen har selv priser på sin hjemmeside, og han har opfordret sine kolleger til at gøre det samme, tilsyneladende uden held. Alligevel går formanden ikke ind for, at brancheforeningen forpligter sine medlemmer til at have priser på deres hjemmeside.

- Alle vores medlemmer er jo små selvstændige forretningsenheder. Så vi har ikke været så konkrete, siger Knud Larsen til DR Nyheder.