Bech-Bruun vinder Danmarks-historiens største domsbeløb for norsk olieselskab

Advokatfirmaet kalder det en historisk sejr, da Noreco-koncernen, vandt 344.332.446 dollars i erstatning

siri dong energy Fold sammen
Læs mere
Foto: fotograf jasper carlberg
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et af Danmarks største advokatfirmaer Bech-Bruun kalder det en historisk sejr, da Bech-Bruuns for sin klient, den norske oliekoncern Noreco, vandt Danmarks-historiens største domsbeløb og det største tilkendte beløb i sagsomkostninger nogensinde.

Noreco er således blevet tilkendt 344.332.446 US dollar plus fem års renter og 18.592.510 kr. i sagsomkostninger ved Sø- og Handelsretten.

Sagen drejede sig om forsikringsdækning af skader på Siri-platformen, der blev opdaget i august 2009, og som resulterede i tabt produktion fra feltet i årene 2009-2010.

Som følge af skaderne og den udeblevne forsikringsdækning blev Noreco nødt til at sælge platformen til DONG Energy, hvilket Bech-Bruun bistod med i sommeren 2011.

Under transaktionen sikrede Bech-Bruun, at forsikringsdækningen for skaderne blev hos Noreco, og retssagen blev indledt i februar 2014 ved Sø- og Handelsretten.

Noreco endte med at få medhold i stort set alle de rejste krav, herunder udgifter til driftstab og udgifter til reparation af platformen, skriver bech-Bruuni en pressemeddelelse.