Bech-Bruun-partner gav skatteråd uden at være ekspert

Advokaten er bl.a. bestyrelsesformand for ejendomsmægler Jan Fogs selskab.

Foto: BJARKE ØRSTED
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Advokat Jacob C. Jørgensen nåede knap to år som partner hos et af Danmarks største advokatkontorer Bech-Bruun, inden han fratrådte efter at have ydet misvisende skatterådgivning for i DR i dokumentarprogrammet »I skattely«. Jacob C. Jørgensen var ny partner i Bech-Bruun og kom fra advokatfirmaet Philip, hvor i alt 40 partnere og jurister fra Philip blev en del af Bech-Bruun i begyndelsen af 2012. Sammen med en anden Philip-partner Mogens Gaarden er han en respekteret ekspert inden for konfliktløsning og nævnes i Legal 500s årlige opgørelse som en af de bedste på området.

 

Men Jacob C. Jørgensen fik sig rodet ud i at yde skatterådgivning i DRs dokumenterprogram. Bech-Bruun er kritisk over for DRs udsendelse, men i en pressemeddelelse fra Bech-Bruun fra forleden falder dommen over Jacob C. Jørgensen: »... det er dog ikke alle dele af de viste klip, der afspejler den standard, som Bech-Bruun er kendt og respekteret for. Det er tilfældet, uanset at de viste klip er taget ud af deres rette sammenhæng og derfor ikke er retvisende for det samlede rådgivningsforløb. Det er misvisende, når en ikke-skatteadvokat udtaler, at klienten skal have en »pakke« for ind- og udflytning. Vores rådgivning i den situation fremgår af vores notat om ud- og indflytning. Vi har taget de fornødne konsekvenser, og Jacob C. Jørgensen er fratrådt.«

 

Jacob C. Jørgensen er bl.a. bestyrelsesformand for ejendomsmægler Jan Fogs selskab. Han var også formand for Thomas Højland Auktioner Aps. indtil fornylig. Det har ikke været muligt at træffe Jacob C. Jørgensen.