Beatles som TV-spil

Folkene bag spillesucceser som »Guitar Hero« og »Rock Band« skal gøre den populære popgruppe til TV-spil.

Paul McCartney John Lennon og George Harrison, som de så ud, da de optrådte i København. Nu kommer de snart på alle TV-skærme. Foto: Allan Moe/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter succesen med »Guitar Hero« skal verden nu til at spille Beatles.

Et nyt Beatles-TV-spil er nemlig på vej. Repræsentanter for Beatles-selskabet Apple Corps vil nemlig gerne have del i det boomende marked for TV-spil og har derfor forhandlinger i gang med to af de helt store i branchen, Activision og MTV Games. Aftalen vil være mange millioner dollars værd, og inden for få uger ventes der at være underskrifter på kontrakten, skriver finansavisen Financial Times.

Activision står bag succesen »Guitar Hero«, der er et af verdens bedst sælgende spil. 20 millioner eksemplarer er det solgt, og Activision har tjent mere end en milliard dollars til dato. MTV Games har begået »Rock Band«, som har solgt tre millioner eksemplarer siden november. I begge spil skal der spilles som stjernerne eller dannes virtuelle bands.

Før spillet bliver virkelighed, skal både Apple Corps - hvor Paul McCartney, Ringo Starr, Olivia Harrison og Yoko Ono Lennon sidder med i bestyrelsen - og det britiske pladeselskab EMI, der ejer pladerettighederne til Beatles-gruppens omfattende hitliste, sige ja.

Apple Corps har hidtil været meget restriktiv med, hvor Beatles-musikken må anvendes. Der gik lang tid, inden de kom på CD, men på det seneste er der givet tilladelse til, at musikken kan sælges gennem Apples musikbutik på nettet iTunes, og at den kan anvendes i TV-serien »American Idol« og i et Las Vegas-show.