BBVA-topchef: Banker truet af internetsektor

Storbanken BBVA's administrerende direktør, Francísco González, anser online betalingsprodukter, såsom Apple Pay og Samsung Pay, samt Goldman Sachs store interesse i bitcoin, som en trussel mod traditionelle banker.

Foto: SUSANA VERA. Administrerende direktør i Italiens største bank Unicredit, Federico Ghizzoni, har udtalt, at det regulerede miljø, hvori bankerne opererer, blot har gjort det sværere at konkurrere med nye og mere adrætte virksomheder.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Financial Times.

- Der tegner sig et nyt landskab kendetegnet ved øget konkurrence, og det er blot et spørgsmål om tid før internetgiganterne vil få en afgørende betydning for banksektoren, siger Francísco González til Financial Times.

Francísco González foreslår strammere regulering, der skal sikre et mere jævnbyrdigt konkurrenceforhold, der både skal stimulere hurtig udvikling samt sikre kundernes beskyttelse.

Administrerende direktør i Italiens største bank Unicredit, Federico Ghizzoni, har udtalt, at det regulerede miljø, hvori bankerne opererer, blot har gjort det sværere at konkurrere med nye og mere adrætte virksomheder.

Unicredit har investeret 1,2 mia. dollar i en digitaliseringsplan der skal løbe over de næste tre år. I samme periode vil banken skære 18.200 arbejdspladser samt nedlægge forretningsgrene der ikke har ydet tilfredsstillende resultater.