BBC nedlægger mere end 1000 job

Det stigende skift af seere fra TV til internettet gør indhug i statens indtægter fra TV-licens. En uventet stigning i husstande, som ikke har fjernsyn, har konsekvenser for indtjeningen af licens

Foto: PAUL HACKETT. AKRIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Derfor oplyste The British Broadcasting Corporation (BBC), Storbritanniens ærværdige statsfinansierede tv-station, at selskabet nedlægger mere end 1000 arbejdspladser. Nedskæringerne i medarbejderstaben fører til besparelser på 50 mio. pund årligt.

Det skriver Wall Street Journal.

- Andelen af husholdninger, som ejer fjernsyn falder hurtigere end forudset. Dette betyder, at færre betaler TV-licens. En ny finansiel udfordring gør, at yderligere besparelser nu skal findes. Vi har allerede skåret markant i driftsomkostninger af BBC, men det er tider med meget svære valg, siger Tony Hall, BBCs generaldirektør.

BBC har omtrent 18.000 medarbejdere. Nedskæringerne kommer primært til at ramme områderne indenfor ledelse, marketing og finans samt gennem flere sammenlægninger af teknologiske afdelinger. Den britiske regering har fastfrosset indtægterne fra licens-gebyr siden 2010, hvilket også har begrænset BBCs råderum.

/ritzau/FINANS