BBC afslører skandaløse vilkår på Apple-fabrik

BBC's tv-program Panorama kunne torsdag vise optagelser fra Apple-fabrikkerne The Pegatron nær Shanghai i Kina, hvor BBC-filmfolk arbejdede undercover.

Foto: ALY SONG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Optagelserne afslørede skandaløse arbejdsforhold, hvor medarbejdere blev pressede til at arbejde op mod 16 timer om dagen 18 dage i træk.

Det skriver det britiske dagblad The Independent.

- Jeg kunne slet ikke bevæge mig, når jeg fik fri. Jeg var for træt til at spise, selvom jeg var sulten, og jeg kunne ikke sove om natten på grund af stress, rapporterede en undercover-reporter.

Apple vil over for BBC ikke kommentere sagen, men forsikrer i en officiel pressemeddelelse, at selskabet sætter en dyd i at sikre gode arbejdsforhold for sine ansatte.

- Vi kender ikke til noget andet selskab, der gør så meget for at sikre fair og sunde arbejdsforhold som Apple. Vi arbejder hele tiden på at adressere fejl og mangler, men vi erkender også, at det er et arbejde, der aldrig bliver fuldendt.

Apple bekræfter over for BBC, at ansatte på fabrikkerne typisk sover i pauserne og har en gennemsnitlig arbejdsuge på 55 timer.

- Arbejdssikkerhed og trivsel på arbejdspladsen er vores topprioritet. Vi sætter høje standarder og gennemfører jævnligt inspektioner for at finde områder, hvor vi kan forbedre os, fastslår en talsmand fra fabrikkerne, der lover at se nærmere på BBC's optagelser.